Свет

Бајден заборавио коју функцију обавља: Назвао Трампа "актуелним председником" САД

Док су многи корисници друштвених мрежа најновији гаф разумели у контексту Бајденове "сенилности", неки су га тумачили као фројдовску омашку
Бајден заборавио коју функцију обавља: Назвао Трампа "актуелним председником" САДGetty © Justin Sullivan/Getty Images

Председник САД Џозеф Бајден поново је "побркао лончиће", овога пута назвавши Доналда Трампа "актуелним председником" те земље.

До најновијег гафа је дошло током Бајденовог говора у Јужној Каролини у суботу, где је у више наврата назвао Трампа "губитником", преноси "Њујорк пост".

Док се хвалио бројем својих "датих и испуњених обећања" и тврдио да Американци поново почињу да верују у економију САД, Бајден је искористио прилику да испали стрелицу ка свом највероватнијем противнику на председничким изборима у новембру.

"Да вам кажем ко је још то приметио: Доналд Трамп... Јесте ли видели шта је недавно рекао... Он хоће, он хоће да економија пропадне ове године!? И то актуелни председник", рекао је Бајден, не исправивши се након омашке.

Док су многи на друштвеним мрежама указивали на Бајденову "сенилност", други су, са мањом или већом дозом ироније, оценили да он заправо говори истину, мислећи на теорију (завере) да су демократе наводно покрале председничке изборе 2020. године.

Позивајући се на скорашњу анкету "Њујорк тајмса", овај медиј указује да 71 одсто гласача у тзв. променљивим државама (где ни демократе ни републиканци немају јасну превласт) сматра да је Бајден "превише стар да би био ефикасан председник", док је свега 39 одсто исто рекло за 77-годишњег Трампа.

image