Свет

У Вашингтону одржан Молитвени доручак, присуствовао конзул Србије у Њујорку

Портал "Хил" наводи да је Бајден, као "побожни католик", рекао да се током доручка помолио да "најбољи дани тек следе"
У Вашингтону одржан Молитвени доручак, присуствовао конзул Србије у Њујорку© Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

У Вашингтону је одржан традиционални годишњи Молитвени доручак, а председник САД Џозеф Бајден позвао је на мир у свету, поготово у Појасу Газе и Украјини.

Додао је да ради на враћању талаца кућама, на ублажавању хуманитарне кризе и на доношењу "трајног мира" у Појасу Газе и Израелу.

"Баш као што смо радили за мир, безбедност и достојанство украјинског народа који показује невероватну одлучност и отпорност на Путинову агресију. Изазов нашег времена нас подсећа на нашу одговорност као нације да помажемо једни другима. Праведан и трајан мир, испоручимо га у иностранству и овде код куће", рекао је Бајден.

Портал "Хил" наводи да је Бајден, као "побожни католик", рекао да се током доручка помолио да "најбољи дани тек следе".

Међу гостима на молитвеном доручку, на специјалан позив, био је и генерални конзул Републике Србије у Њујорку Владимир Божовић, који се на маргинама догађаја срео са великим бројем учесника из балканских земаља и других земаља из целог света, саопштено је из Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку.

"Указана ми је велика част да данас будем присутан у Вашингтону, у друштву уважених дипломата, политичких и верских лидера из целог света. Хвала организаторима што су препознали моју жељу да допринесем помирењу народа у нашем региону и свим другим конфликтом захваћеним подручјима, јер данас нам је више него икада потребно да будемо уједињени у љубави према Богу, ма ког Бога поштовали и да се уздржимо од сваког даљег заоштравања сукоба у свету", рекао је Божовић.

Конзул је током тих сусрета, како је наведено, промовисао вредности које баштини, како Република Србија, тако и цео српски народ.

image