Свет

Трамп уложио жалбу на пресуду о преувеличавању вредности личне имовине

Према процени "Форбса", Трампово богатство износи око 2.6 милијарди долара, док је Трамп у априлу 2023. изјавио да има око 400 милиона долара ликвидне имовине
Трамп уложио жалбу на пресуду о преувеличавању вредности личне имовине© Tanjug/Shannon Stapleton/Pool Photo via AP

Бивши председник САД Доналд Трамп уложио је данас жалбу на пресуду суда на Менхетну према којој мора да плати 454 милиона долара казне и камате због лажног преувеличавања нето вредности своје личне имовине и вредности некретнина како би обезбедио боље услове зајма од банке.

Трамп је затражио од апелационог суда средњег нивоа да поништи пресуду судије Артура Енгорона од 16. фебруара у грађанској тужби за превару коју је 2022. године покренула њујоршка државна тужитељка Летиција Џејмс, која је Трампа оптужила да је преценио своју нето вредност за чак 3.6 милијарди долара, преноси Ројтерс.

Према процени "Форбса", Трампово богатство износи око 2.6 милијарди долара, док је Трамп у априлу 2023. изјавио да има око 400 милиона долара ликвидне имовине.

Поред наметања новчаних казни, Енгоронова одлука је забранила Трампу да води корпорацију у Њујорку или да тражи кредите код банака које су изнајмљене или регистроване у држави Њујорк на три године.

image