Свет

"Гардијан": Британија позива Немачку да испоручи "таурус" Кијеву упркос цурењу информација

Неименовани владин званичник изјавио је да је "Лондон био један од првих који је пребацио прецизне ракете дугог домета у Кијев и да сада позива своје партнере да учине исто"
"Гардијан": Британија позива Немачку да испоручи "таурус" Кијеву упркос цурењу информацијаGetty © Kay Nietfeld/picture alliance

Велика Британија позвала је Немачку да Украјини обезбеди ракете дугог домета "таурус", упркос недавном скандалу у вези са објављеним снимком разговора војника Бундесвера у вези са могућим бомбардовањем Кримског моста, пише "Гардијан", позивајући се на представника британских власти.

Лист истиче да је британско Министарство одбране оценило да је разговор официра Бундесвера о рушењу Кримског моста који је процурио "досадан и безначајан" и позвало Немачку да пребаци у Украјину ракете дугог домета "таурус".

Неименовани владин званичник рекао је да је "Лондон био један од првих који је пребацио прецизне ракете дугог домета у Кијев и да сада позива своје партнере да учине исто".

Немачки канцелар Олаф Шолц јуче је још једном поновио да Берлин неће испоручити Украјини крстареће ракете "таурус" и нагласио да је трансфер таквог наоружања искључен, јер захтева учешће немачке војске.

Главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан објавила је аудио-снимак како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

Између осталог, на снимку се могу чути гласови команданта немачког ратног ваздухопловства Инга Герхарца и бригадног генерала Франка Грефеа.

image