Свет

Убила их хуманитарна помоћ: Пет особа страдало у Гази када је на њих пао падобран са пакетом хране

Међу страдалима који су чекали на хуманитарну помоћ су и два дечака
Убила их хуманитарна помоћ: Пет особа страдало у Гази када је на њих пао падобран са пакетом хранеGetty © Anadolu / Contributor

Најмање пет особа је погинуло у Појасу Газе када је на њих пао пакет са хуманитарном помоћи, преноси Си-Би-Ес позивајући се на званичнике Министарства здравља у Гази.

До несреће је дошло када се једном пакету помоћи није активирао падобран, због чега је пао на масу људи из избегличког кампа Ел Шати на северу Газе који су чекали да преузму храну и лекове.

Си-Би-Есу је речено да су међу петоро погинулих и два дечака. Једанаест особа је повређено у несрећи.

САД, Јордан, Египат, Француска, Холандија и Белгија испоручују Палестинцима хуманитарну помоћ из ваздуха у пошто Израел блокира слање исте копненим путем. Амерички званичници одмах су се огласили и навели да је прелиминарна истрага показала да САД нису одговорне за несрећу.

Уједињене нације су упозориле на широко распрострањену глад међу око 2,3 милиона становника Газе, а главни координатор глобалне хуманитарне помоћи Мартин Грифитс рекао је поводом шест месеци рата у Гази да је слање помоћи падобранима "последње средство".

image