Свет

Мешање у унутрашње ствари: Нетанјаху одговорио на позиве из САД за расписивање избора у Израелу

Непримерено је ићи у братску државу и тамо покушавати да замените изабрано руководство, истакао је премијер Израела
Мешање у унутрашње ствари: Нетанјаху одговорио на позиве из САД за расписивање избора у Израелу© Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg, File

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху реаговао је на коментар лидера демократа у Сенату Чака Шумера, који је позвао на расписивање избора у Израелу а њега назвао препреком миру на Блиском истоку, оценивши те речи као потпуно непримерене.

У разговору са дописником Си-Ен-Ена, Нетанјаху је нагласио да израелска влада самостално одлучује да ли ће се у Израелу одржавати избори или не.

"Оно што је (Шумер) рекао је потпуно непримерено. Непримерено је ићи у братску државу и тамо покушавати да замените изабрано руководство", рекао је Нетанјаху и додао да одлуку о одржавању избора доноси израелска јавност.

На питање новинара да ли је посвећен томе да их одржи, премијер је одговорио да ће се то питање разматрати када победе у рату.

"Ако бисмо изборе одржали сада, пре него што се рат добије, имаћемо најмање шест месеци националне парализе, што значи да ћемо изгубити рат", објаснио је Нетанјаху.

image