Свет

Израелци извели напад на болницу Шифа: Заробљено 80 особа, има и мртвих (ВИДЕО)

Под оптужбом да се у болници крију оперативци Хамаса који су се прегруписали, Израелске одбрамбене снаге покренуле су у 2 ноћас напад
Израелци извели напад на болницу Шифа: Заробљено 80 особа, има и мртвих (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

 Израелска војска саопштила је данас да је успоставила контролу над болницом Шифа у Гази "уз неколико убијених и рањених" и позвала припаднике палестинског Хамаса да изађу и предају се.

Према тврдњама израелске војске до сада је око 80 осумњичених заробљено, а неки од њих су "потврђени терористи", преноси Тајмс оф Израел.

Израелска војска је саопштила да је неколико нападача Хамаса убијено и рањено у борбама у кругу болнице, а да је један војник лакше рањен.

Према наводима израелске војске Хамасови оперативци недавно су стигли у болнички комплекс како би користили зграде као командни центар, а нема информација да се држе таоци у тој области.

Израелска војска саопштила је раније данас да су њене трупе извеле "прецизну операцију" у комплексу болнице Шифа у Гази током, које је дошло до размене ватре са палестинским борцима.

Безбедносне снаге које делују у болници Ал-Шифа у граду Газа током ноћи нашле су се под ватром палестинских милитаната "из круга болнице", саоштили су израелска војска и Шин Бет.

Министарство здравља Газе, под контролом Хамаса, саопштило је да је у рацији, која је почела рано јутрос има мртвих и рањених, а да је на улазу у комплекс избио пожар.

Наводи се да су израелска возила у дворишту болнице и да су израелске снаге лансирале пројектиле и отвориле ватру на зграду болничког комплекса Шифа, преноси Ал Џазира.

Према Министарству здравља Газе, око 30.000 људи - укључујући расељене цивиле, пацијенте и медицинско особље - заробљено је унутар болнице током напада Израела.

image