Свет

Ирански ајатолах запретио Израелу: Натераћемо вас да се покајете за злочин у Дамаску

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј реаговао је на удар израелског ваздухопловства по дипломатском представништву Ирана у Дамаску
Ирански ајатолах запретио Израелу: Натераћемо вас да се покајете  за злочин у Дамаскуwww.globallookpress.com © Iranian Supreme Leader'S Office/Keystone Press Agency

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј објавио је на Иксу претњу Израелу на хебрејском након напада на ирански конзулат у Сирији.

"Уз Божију помоћ, натераћемо ционисте (Израел) да се покају за злочин над иранским конзулатом у Дамаску", наводи се у поруци.

Претходно је Хамнеј рекао да ће Иран натерати Израел да зажали због напада на конзулат, док је пожелео "мир и милост" убијенима.

У понедељак су вишенаменски борбени авиони Ф-35 израелског ваздухопловства извршили удар по дипломатском представништву Ирана у Дамаску, а међу жртвама је неколико високо рангираних официра Иранске револуционарне гарде, укључујући и врховног команданта јединице Кудс Исламске револуционарне гарде – Мохамеда Резу Захедија.

Председник Ирана Ибрахим Раиси оценио је напад Израела на дипломатску мисију Ирана у Дамаску као један од последњих покушаја ционистичког режима да избегне смрт.

У телефонском разговору са председником Сирије Башаром ел Асадом, Раиси је описао израелски терористички напад на конзуларни одсек иранске амбасаде у Дамаску као знак дубине очаја и беспомоћности ционистичког режима, пренела је агенција Тасним.

"Несумњиво, овај режим и његове присталице биће кажњени за овај терористички акт и бруталне злочине у Гази, а казна за починиоце овог злочина је дефинитивна и непроменљива", додао је Раиси у саопштењу које је објављено на његовом званичном сајту.

image