Свет

Раиси: Напад Израела на конзулат Ирана у Сирији знак очаја и беспомоћности

Председник Ирана је навео да су Иран и Сирија увек сматрали Израел "канцерогеним тумором"
Раиси: Напад Израела на конзулат Ирана у Сирији знак очаја и беспомоћности© Tanjug/AP Photo/Omar Sanadiki

Председник Ирана Ибрахим Раиси оценио је недавни напад Израела на дипломатску мисију Ирана у Дамаску као један од последњих покушаја ционистичког режима да избегне смрт.

У јучерашњем телефонском разговору са председником Сирије Башаром ел Асадом, Раиси је описао израелски терористички напад на конзуларни одсек иранске амбасаде у Дамаску као знак дубине очаја и беспомоћности ционистичког режима, пренела је агенција Тасним.

"Несумњиво, овај режим и његове присталице биће кажњени за овај терористички акт и бруталне злочине у Гази, а казна за починиоце овог злочина је дефинитивна и непроменљива", додао је Раиси у саопштењу које је објављено на његовом званичном сајту.

Раиси је навео да су Иран и Сирија увек сматрали Израел "канцерогеним тумором" који ремети безбедност, мир и стабилност у региону и свету.

Асад је са своје стране изразио саучешће влади, Ирану и породицама жртава израелског напада на иранску дипломатску зграду у Дамаску.

"Невиђени злочин ционистичког режима у терористичком нападу на амбасаду Исламске Републике Иран не само да представља кршење међународних закона, већ и показује врхунац безобразлука и моралне дегенерације овог режима и низ агресија и криминала у Палестини, Либану и Сирији", навео је он.

У израелском нападу у понедељак у Дамаску погинуло је 13 особа, од којих седам припадника Иранске револуционарне гарде.

У нападу је убијено и шест држављана Сирије.

image
VV inauguration
banner