Свет

Макрон: Имамо корисну информацију о нападу на Москву

Председник Француске потврдио је данас да Париз поседује информације о организовању терористичког напада на "Крокус сити"
Макрон: Имамо корисну информацију о нападу на Москвуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Француска има корисну информацију о организовању терористичког напада на "Крокус сити" у Москви, рекао је данас председник Француске Емануел Макрон, коментаришући недавни телефонски разговор министара одбране двеју земаља

Разговор Себастијана Лекорна и Сергеја Шојгуа је, подсетимо, одржан на захтев Париза, који је, према саопштењу руског Министарства одбране, покушао да убеди шефа руског МО да Украјина и западне земље нису умешане у терористички напад у Москви.

"Замолио сам директора службе и ресорног министра да одрже техничке разговоре. Пре свега, да изразимо солидарност, и због тога што имамо корисне информације - нећу их овде износити - о извору и организацији овог терористичког напада", изјавио је данас Макрон. 

Он је потврдио да Француска нема никакве везе са терористичким нападом и додао да је потребно остварити сарадњу са свим странама које се боре против тероризма.

image