Свет

Аустралија: Објашњење Израела за убиство хуманитарних радника незадовољавајуће

Влада Аустралије је данас такође именовала пензионисаног генерала ваздушних снага да прати израелску истрагу о инциденту у којем је убијено седам радника хуманитарне организације "Светска централна кухиња"
Аустралија: Објашњење Израела за убиство хуманитарних радника незадовољавајуће© Tanjug/AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Аустралијски премијер Ентони Албанезе изјавио је данас да Израел и даље није пружио задовољавајуће објашњење за смрт седам хуманитарних радника прошле недеље, као и да је Аустралија именовала бившег високог званичника војске да прати израелску истрагу о том инциденту.

"Објашњења (Израела) нису задовољавајућа", рекао је Албанезе за државни Еј-Би-Си и напоменуо да аустралијска јавност очекује транспарентност и одговорност, преноси Ројтерс.

Албанезе је додао да је скоро 200 хуманитарних радника убијено у конфликту у Гази, као и да Израел треба да пружи информације о томе шта ће учини да спречи такве инциденте у будућности.

Влада Аустралије је данас такође именовала пензионисаног генерала ваздушних снага да прати израелску истрагу о инциденту у којем је убијено седам радника хуманитарне организације Светска централна кухиња, али и да саветује владу о томе да ли су потребни њени даљи кораци да би починиоци били позвани на одговорност.

У нападу су погинули држављани Аустралије, Британије и Пољске, као и Палестинци и мушкарац са двојним држављанством САД и Канаде.

image
VV inauguration
banner