Свет

Вулин: Сви сценарији Запада за мир на Балкану подразумевају уништавање "српског фактора"

Немачка политика следи Бизмаркову политику, да је свака Србија превелика Србија. Они неће Србију ни са Војводином, истиче донедавни директор БИА
Вулин: Сви сценарији Запада за мир на Балкану подразумевају уништавање "српског фактора"© Milos Tesic/ATAImages

"Сви сценарији Запада за мир на Балкану подразумевају уништавање такозваног 'српског фактора', рекао је донедавни директор Безбедносно-информативне агенције Александар Вулин за ТВ Пинк.

"Тешко је замислити да после два светска рата у којима су Срби били жртве, сада Немачка покреће резолуцију у којој Срби треба да, као први народ у свету у историји цивилизације, буду проглашени као народ који је починио геноцид", изјавио је он.

Вулин је рекао да би уништавање "српског фактора" укључивало слабљење српске државе, уништавање Срба у Републици Српској, искључења Срба из политичког живота у Црној Гори и наравно, признање тзв. Косова.

"Мислим да је Бизмарк рекао, а немачка политика то следи, да је свака Србија превелика Србија. Они неће Србију ни са Војводином", истакао је Вулин.

Он је додао да "кад питамо чему ова резолуција (о Сребреници) они кажу па то је цивилизацијска ствар. Не, цивилизацијска ствар је кад одеш на гроб, положиш цвет, спустиш главу као Вили Брант, не кажеш ништа. Вили Брант никада није рекао извините, он је само ћутао и клечао пред спомеником у Аушвицу".

Вучића покушали да убију у Сребреници

Вулин је подсетио да је председник Србије Александар Вучић отишао у Сребреницу, али су тамо покушали да га убију.

"Знате ли још неког председника владе коме се то десило а да никад нико није одговарао за то? Код нас би неко одговарало. Александар Вучић је у Сребреници био линчован, покушали су да га убију и нико није одговарао", нагласио је Вулин.

Вулин је рекао да то што Немачка доноси резолуцију о геноциду "монтипајтоновски". 

"Они долазе и суде Србима и траже у тој резолуцији да се уџбеници у целом свету прилагоде тој њиховој истини, да пише да су Срби починили геноцид а не Немци, ни Јапанци, Италијани у Другом светском рату, ни Хрвати, него да су Срби починили геноцид", нагласио је Вулин.

Истакао је да резолуција Генералне скупштине не обавезује никога али да је она политичка снага.

"Сад креће један страшан ехо који каже - Генерална скупштина УН је донела резолуцију по којој су Срби геноцидан народ, самим тим можемо да их тужимо за геноцид, тражимо ратну одштету. Значи наша генерација и генерација наше деце ће радити само да плаћају тужбе из БиХ, Хрватске, чак и са тзв. Косова, иако је наша територија", нагласио је он.

Мале шансе Србије

Вулин је додао да су наше шансе скоро непостојеће: "Председник Вучић је такав човек, упоран је, борац је, бориће се до задњег дана и наставиће и после да се бори, али наше шансе су никакве. Ту резолуцију подржава читава ЕУ, читав НАТО пакт и исламски свет, знате ли колико је то земаља, моћних и богатих земаља."

На питање колико је битно да сада Србија и Република Српска буду једна уз другу Вулин је рекао да немамо другог избора.

"У Републици Српској живи бар 800.000 Срба, не можемо их само пустити, заборавити, допустити да се укуне Република Српска. Тих 800.000 Срба не жели и неће да живи под туђом управом. Није Република Српска настала у Дејтону вољом великих сила, настала је борбом српског народа да има нешто што је најближе држави што може да има западно од Србије", нагласио је он.

Вулин каже да Немци сада желе да укину Републику Српску: "Па не може. Република Српска траје дуже од Краљевине Југославије, не можете баш да је укинете. Она је међународно-правни ентитет за разлику од оне несреће од Косова."

Он је нагласио и да су Срби ушли у Југославију са жељом да живе заједно, али да им се то забрањује.

"Немци имају право да се уједине, то је у реду после два светска рата? А Срби не могу? Уједињење Немачке је представљало почетак краја међународног безбедносног система који се чувао од рата деценијама и сада хоћете да забраните Србима уједињење, али ћете дозволити да вам Немци доносе резолуцију о геноциду", рекао је доскорашњи директор БИА.

image