Свет

Бивши адвокат Доналда Трампа: Уплатио сам 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс

Мајкл Коен је такође сведочио да је Трамп био "бесан" због могућности да прича избије у јавност због кампање, а не због угледа породице
Бивши адвокат Доналда Трампа: Уплатио сам 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс© Michael M. Santiago

Приликом сведочења на суђењу Доналду Трампу, његов бивши адвокат Мајкл Коен је изјавио да је током председничких избора 2016. године по Трамповој наредби уплатио 130.000 долара порно глумици Сторми Данијелс у замену за њено ћутање о наводном емотивном сусрету са Трампом.

Коен је, пред судом у Њујорку, навео да је након постизања договора о суми од 130.000 долара са правним тимом Сторми Данијелс покушао да развуче процес до краја председничких извора 2016. године, што је навело звезду одраслих филмова да на кратко одустане од преговора.

Како је рекао, дан пре него што је послао новац, обавио је два позива са Трампом ујутру у којима је договорено да ће отворити предузеће преко ког ће послати новац Данијелсовој, преноси Си-Ен-Ен.

Коен је описао како је лагао на својим банковним изводима, рекавши да се "Есеншал консултантс" користи за консалтинг у вези са некретнинама, због чега су против њега подигнуте федералне оптужбе 2018. године.

Адвокат је изјавио је да је касније договорено да ће му назад бити исплаћено 420.000 долара због федералног пореза, а надокнада за Данијелс је наводно сакривена у пословним документима Трамп организације као исплата за правну услугу.

Коен је сведочио и да је имао договор са Дејвидом Пекером, издавачем таблоида "Нешенал енквајерер" да подржи Трампову председничку кандидатуру, као и да сузбија све негативне приче.

Он испричао да је сазнао да Данијелс хоће да прода своју причу у кључном тренутку за Трампову председничку кампању, након што је објављен аудио-снимак са снимања емисије "Асес Холивуд" у коме се Трамп хвали како може да додирује жене где жели, односно "хвата за гениталије", зато што је позната личност.

Мајкл Коен је такође сведочио да је Трамп био "бесан" због могућности да прича избије у јавност због кампање, а не због угледа породице, као што тврди његов правни тим.

"Рекао ми је - ово је катастрофа, потпуна катастрофа. Жене ће ме мрзети. Мушкарци мисле да је то кул, али ово ће бити катастрофа за моју кампању", сведочио је Коен на суђењу бившем председнику у кривичном суду државе Њујорк на Менхетну.

Додао је да је Трамп том приликом рекао да после избора неће бити битно да ли је јавност упозната са тврдњама порно глумице.

Коен је такође сведочио да је Трамп био упознат с чињеницом да је Пекер "закопао" причу о афери с бившом Плејбој манекенком Карен Мекдугал".

Пекер је у свом сведочењу пред судом на Менхетну потврдио да је спречио објављивање те приче.

Како наводи Си-Ен-Ен, очекује се да ће Трампов адвокат Тод Бланш покушати да уништи Коенов кредибилитет код пороте током унакрсног испитивања тако што ће га приказати као осуђеног кривоклетника који је више пута променио своју причу.

Подсећамо, порно глумица Сторми Данијелс је недавно сведочила да је некадашњег америчког председника посетила у његовом пентхаусу 2006. године, где су имали сексуални однос.

Доналд Трамп је оптужен за фалсификовање пословних књига у намери да прикрије да је 2016. године са 130.000 долара наводно подмитио бившу порно звезду Сторми Данијелс у замену за њено ћутање о њиховом интимном сусрету.

Бивши председник је све оптужбе негирао и оценио их као политички мотивисане.

image