Свет

Сторми Данијелс: Трампови злочини против мене нису вредни његовог затварања

Звезда филмова за одрасле не мисли да су тајне исплате бившег председника САД разлог за затварање Трампа
Сторми Данијелс: Трампови злочини против мене нису вредни његовог затварањаGetty © Joe Raedle / Staff

Сторми Данијелс, порно дива у центру кривичног поступка против Доналда Трампа, сматра да бивши председник не би требало да иде у затвор ако буде осуђен зато што је у пословним књигама прикривао исплате које су биле намењене њој.

"Не мислим да су његови злочини против мене вредни затвора. Када је реч о другим стварима које је урадио, ако буде осуђен, апсолутно" треба да иде у затвор, рекла је Данијелс (44) у интервјуу за "Фокс".

Трамп (76) је у уторак у Њујорку оптужен за 34 кривична дела фалсификовања пословних књига како би платио Данијелсовој и бившој "Плејбој" зечици Карен Мекдугал да ћуте о њиховим наводним сексуалним сусретима. Порно дива и зечица су добиле 120.000 односно 150.000 долара пре председничких избора 2016.

Председнички кандидат се такође суочава са кривичном истрагом у Вашингтону због покушаја да поништи свој изборни пораз 2020. и погрешног руковања поверљивим документима, као и одвојеном кривичном истрагом у Џорџији због покушаја да поништи резултате избора у тој држави, пише Ројтерс.

Трамп је негирао да је имао аферу са Данијелсовом, али је признао уплату.

Следеће рочиште у овом случају заказано је за 4. децембар. Правни стручњаци кажу да суђење можда неће почети ни за годину дана, а да оптужница или чак осуда не би правно спречили Трампа да се кандидује за председника.

Данијелс је рекла да би желела да сведочи ако случај дође на суђење. "Немам шта да кријем. Ја сам једина која је говорила истину", рекла је она.

image
VV inauguration
banner