Свет

Сторми Денијелс сведочила против Трампа: Вртоглавица, секс и рупе у памћењу

Судија Хуан Мерчан је упозорио тужиоце да је велики део њеног сведочења био ирелевантан за случај и да је личио на трачарење
Сторми Денијелс сведочила против Трампа: Вртоглавица, секс и рупе у памћењуGetty © Drew Angerer/Getty Images

Порно глумица Сторми Данијелс изјавила је данас, током сведочења пред судом у Њујорку на суђењу Доналду Трампу, да је некадашњег америчког председника посетила у његовом пентхаусу 2006. године, где су имали сексуални однос.

Подсетимо, Трампу се суди по оптужбама окружног тужиоца Менхетна и демократе Алвина Брега, да је фалсификовао пословна документа не би ли сакрио наводне исплате Денијелсовој како би порно глумица ћутала о наводном сексуалном односу уочи председничких избора 2016. године.

Како је Денијелс навела током сведочења, након што је изашла из купатила, била је уплашена када је видела Трампа у боксерицама.

"Тада сам се осетила као као да се соба окреће у успореном снимку и осетила сам како ми крв напушта руке и стопала, као када устанете пребрзо. Намера је прилично јасна ако се неко скине у доњи веш на кревету", рекла је она пороти.

Трамп је, како она тврди, стао између ње и врата, али "не на застрашујући начин".
Данијелс је додала да се не сећа шта се догодило потом, преноси "Гардијан".

Навела је да се не сећа како је дошло до сексуалног односа, али је додала да није била под утицајем алкохола или наркотика.

Сведочила је да су јој се након тога тресле руке док је покушавала да се обује, као и да јој је бивши председник рекао да би могли ускоро да се сретну поново.

Она је сведочила да јој, када су се први пут упознали, Трамп није тражио да њихово познанство држи у тајности.

Судија Хуан Мерчан је упозорио тужиоце да је велики део њеног сведочења до сада био ирелевантан за случај и да је личило на трачеве.

Трамп негира да је икада имао сексуални однос са Данијелс и такође се изјаснио да није крив за 34 кривична дела фалсификовања пословне евиденције, преноси Ројтерс.

У тужби се тврди да је Трамп лажно означио исплате свом адвокату Мајклу Коену 2017, и представио их као хонорар, а да је тај новац Коен заправо уплатио Данијелс.

Тужиоци тврде да то представља незакониту шему која је кроз куповину ћутње утицала на изборе 2016. године.

Они су суду такође показали да се потпис бившег председника налази на исплатама.

Судија одбио да суђење прогласи ништавним

Судија њујоршког суда Хуан Мерчан одбацио је захтев адвоката бившег председника САД Доналда Трампа Тода Бланша да суђење прогласи ништавним.

Трампова одбрана је тврдила да је сведочење Сторми Данијелс имало неосноване предсрасуде, односно да представља готово непоправљиву штету.

Бланш је судији напоменуо да сматра да је сведочење Данијелс ''толико штетно да постоји ризик да порота неће моћи да се фокусира на доказе који су заиста важни'', преноси Ројтерс.

"Слажем се да би било боље да су неке ствари остале неизречене, али не верујем да би проглашење суђења ништавним било оправдано", закључио је Мерчан.

image