Драгиша Мијачић у "Релативизацији": Питање КиМ политичке субјекте у Србији мало интересује

Поступак премештања споменика палим српским борцима у Приштини не само да није у складу са цивилизацијским вредностима, већ није у складу са европским вредностима о којима њихови званичници често говоре, наводи директор Института за територијални економски развој

У 59. епизоди емисије "Релативизација" Љиљана Смајловић је разговарала са директором Института за територијални економски развој Драгишом Мијачићем о односу власти и опозиције према питању Косова и Метохије, улози Француске и Немачке у уклањању спомен-плоче палим српским борцима у Првом светском рату, стратегији приштинског премијера Аљбина Куртија и томе како је међународна заједница на КиМ створила "дете које се отргло родитељској контроли".

"Процесом дијалога о нормализацији односа Србије и Приштине бавим се више од 20 година у различитим капацитетима. Лично потичем из тих крајева, иако већ неко време живим на релацији Београд - север КиМ. Рођен сам у Косовској Митровици, долазим из Зубиног Потока, студирао сам у Приштини, а касније сам се школовао свуда по иностранству, на неколико европских универзитета", објашњава саговорник Љиљане Смајловић.

Опширније прочитајте овде.