Вулин за РТ Балкан: Процес уједињења Срба је почео и не може се зауставити

Народ који има искуство јасеновачког геноцида никад не сме да дозволи да било ко други одлучује уместо њега како ће и где живети, рекао је члан Сената РС и додао да тамо где Срби немају своје установе, нажалост имају своје јаме

Члан Сената Републике Српске и бивши директор Безбедносно информативне агенције Александар Вулин поручио је у интервјуу за РТ Балкан да се процес уједињења Срба не може зауставити и да је 9. јануар дан свих Срба.

"Девети јануар није празник Републике Српске, већ свих Срба, где год они живели. Република Српска је најуспешнији доказ борбе за слободу српског народа у протекла два века. Зато Републику Српску морамо да чувамо, јачамо и унапређујемо", рекао је Вулин за РТ Балкан, додавши да Српска није добијена "вољом великих сила, већ изборена потребом српског народа да буде слободан и да има своју државну организацију са ове стране Дрине".

Како је казао, тамо где Срби немају своје судије, лекаре, учитеље и полицајце, "нажалост, имају своје јаме", истакавши да зато "народ који има искуство јасеновачког геноцида не сме никад да дозволи да било ко други одлучује уместо њега како ће и где живети".

"Република Српска и Србија су једно, и Срби, где год живели, јесу једно. Процес уједињења је започет, и то се једноставно не може зауставити", оценио је Вулин.