Отворени "Дани породице" у Београду: Трајаће до 15 јуна

На свечаном отварању наступила је музичка породица Божић, хор храма Светог Саве, КУД " Димитрије Котуровић", ансамбл "Бели анђео" и Хор Дечјег културног центра Београда

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио је данас манифестацију "Дани породице" на Тргу републике у Београду, која ће трајати наредна два месеца - до 15. јуна и истакао да је циљ ове манифестације промоција породице и традиције.

"Веома сам срећан што по други пут имам прилику да отворим 'Дане породице'. Прошле године, смо ову манифестацију означили као манифестацију од посебног значаја. Она је тада трајала само један викенд. Ове године трајаће два месеца", реко је Шапић.

Најављено је да ће бити више од 50 фестивала, бројне спортске активности, програми посвећени видео играма, музици, велики луна парк на Калемегдану, више од 100 концерата класичне џез, блуз, поп и рок музике, више од 50 биоскопских пројекција на отвореном на две локације, више од 30 позоришних представа на отвореном.

Биће и више од 350 музичких извођача, више од 50 уличних забављача, више од 40 плесача, 100 ликовних уметника, као и културно-уметничка друштва која долазе из читаве Србије.

VV inauguration
banner