Култура

Концертићи за бебе Београдске филхармоније глобални феномен: Снимак гледало 4 милиона људи

Поред публике из целе Србије, родитељи широм региона специјално овим поводом долазе у Београд да би њихове бебе слушале Филхармонију
Концертићи за бебе Београдске филхармоније глобални феномен: Снимак гледало 4 милиона људи© Београдска филхармонија

Видео снимак концерата за бебе које је Београдска филхармонија одржала средином марта доживео је планетарну популарност на интернету, саопштили су из Београдске филхармоније.

Снимак је постао виралан тако што га је видело скоро четири милиона људи широм света, а забележено је укупно преко 200.000 реакција.

Познато је да су концерти за бебе Београдске филхармоније једна од најпопуларнијих активности оркестра који свира за децу од њихових првих дана већ шест сезона.

Поред публике из целе Србије, родитељи широм региона специјално овим поводом долазе у Београд да би њихове бебе слушале Филхармонију.

Међутим, сада су филхармонијски концертићи постали глобални феномен.

Видео у коме је забележена атмосфера са последњег циклуса концерта за бебе одржаног средином марта, добио је преглед од готово четири милиона људи из целог света, поготово након што су га поделиле светске платформе које прате најинтересантније догађаје у класичној музици.

На друштвеним мрежама Београдске филхармоније бележе се коментари на свим језицима света, од европских, преко хебрејског и арапског, до јапанског, а видео је посебну популарност добио у Бразилу.

Осим што је одушевљена идејом и предложила да локални оркестри спроведу исту активност попут Филхармоније из Лос Анђелеса, Сан Франциска, Дрездена, публика на друштвеним мрежама је пожелела да Београдска филхармонија дође да свира за бебе широм света, а позиви су стизали од Хаваја до Казахстана.

Поред тога што је ова филхармонијска активност омиљена код деце и родитеља већ годинама, до сада је награђена бројним признањима из области комуникација, друштвене одговорности и маркетинга од стране Друштва Србије за односе с јавношћу, Маркетинг мреже и Удружења за тржишне комуникације Србије.

Нова серија концерата најмлађу публику очекује од јесени, с почетком нове концертне сезоне.

image