Економија

Брнабић позвала пољопривреднике: Загарантована цена млека није могућа, али наставити преговоре

Једино што Влада Србије не може да понуди је загарантована цена млека, јер тако нешто није могуће учинити са ценом било којег производа, тврде они
Брнабић позвала пољопривреднике: Загарантована цена млека није могућа, али наставити преговоре© TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Влада Србије је током разговора са пољопривредницима више пута нагласила да једино што не може да понуди је загарантована цена млека, јер тако нешто није могуће учинити са ценом било којег производа, наводи се у саопштењу.

Имајући у виду да пољопривредници који су у протесту, у медијима наглашавају да не траже загарантовану цену млека, председница Владе Србије их позива на наставак разговора у било којем тренутку.

Додаје се да је Влада Србије спремна да у било ком тренутку настави разговор о свим питањима који су важни за пољопривреднике дубоко посвећена најбољем интересу свих, наведено је у саопштењу владе.

Пољопривредници већ два дана протестују због цена млека, али и због субвенција, за које сматрају да су недовољне. Они су у знак протеста изашли на улице више градова Србије.

Пољопривредници су тракторима формирали колоне на путевима, организовали протестну вожњу или блокирали саобраћај. Колона трактора је на Ибарској магистрали, а блокада улица у Суботици, Богатићу и Пожаревцу.

image
VV inauguration
banner