Економија

Приватизација три предузећа: Министарство привреде огласило продају

Право на учешће у поступку имају домаћа и страна, физичка и правна лица, као и конзорцијум правних и физичких лица
Приватизација три предузећа: Министарство привреде огласило продајуGetty © Spencer Platt

Министарство привреде расписало је данас јавне позиве за прикупљање понуда за учешће у поступку приватизације три предузећа - Издавачко предузеће Рад а.д. Београд, Технохемија а.д. за трговину Сремска Митровица и Недељне новине, акционарско друштво за новинску и издавачку делатност Бачка Паланка.

Како је наведено у саопштењу Министарства привреде, право на учешће у поступку имају домаћа и страна, физичка и правна лица, као и конзорцијум правних и физичких лица.

Почетна цена на јавном надметању за Технохемију износи 511.612,85 евра, за Издавачко предузеће Рад је 3.811.962,85 евра, а за Недељне новине је 14.057,40 евра.

За учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала Технохемије и Недељних новина заинтересовани могу да поднесу пријаве најкасније до 24. августа до 15 часова, односно 12 часова, док је рок за пријаве за Издавачког предузећа Рад 25. август, до 12 часова.

Продајну документацију, која ће бити доступна од 31. јула за сва три предузећа чине - уговор о чувању поверљивих података, приватизациона документација, упутство за понуђаче, образац пријаве за учествовање у Поступку и нацрт Уговора о продаји.

image