Економија

Трамп погурао акције: Преокрет на берзи након најављене кандидатуре

Аналитичарка тржишта Сузана Стритер оценила је да су изгледи да Доналд Трамп поново заузме политичку сцену погурали цене акција
Трамп погурао акције: Преокрет на берзи након најављене кандидатуреwww.globallookpress.com © Ron Sachs/ZUMAPRESS.com

Акције компанија повезаних са Доналдом Трампом скочиле су након што су се у медијима појавиле информације да ће се он можда кандидовати за председничке изборе 2024. године.

Међу њима је и Диџитал ворлд аквизишен, корпорација за бланко чекове која покушава да преузме друштвену платформу "Трут соушл", чији је Трамп оснивач. Акције ове фирме скочиле су за више од 24 одсто на 21,55 долара, чиме су губици забележени од почетка године смањени на 58 одсто.

Раст вредности акција ове корпорације "погурао" је и остале фирме повезане са Трампом.

Све ово дешава се непосредно пред међуизборе, то јест изборе на средини мандата. Аналитичари очекују да републиканци које је некада предводио Трамп добију контролу над Конгресом што би проузроковало велике проблеме за демократе и актуелног председника Џозефа Бајдена.

Неколико извора открило је да би бивши председник могао ускоро да крене у кампању, док је и сам Трамп прошле недеље најавио да би могао да се кандидује за председника.

"Да би наша земља поново била успешна, безбедна и славна, вероватно ћу то морати да урадим поново. Спремите се, то jе све што могу да вам кажем", поручио је бивши председник током митинга у Ајови.

Аналитичарка тржишта Сузана Стритер оценила је да су изгледи да Доналд Трамп поново заузме политичку сцену погурали цене акција, услед очекивања да би могло доћи до "наглог повећања корисника на веома контроверзној платформи бившег председника".

Диџитал ворлд аквизишен је основан крајем 2020. године, убрзо након што је Трамп изгубио на изборима од актуелног председника Џозефа Бајдена. Када је реч о спајању са Трамповом копанијом "Трамп медиа анд технолоџи груп", DWAC je прошле недеље продужио рок до 22. новембра за одобрење инвеститора.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner