Свет

Дан уочи избора, Илон Маск подржао Трампове републиканце

Препоручујем да гласате за републикански Конгрес, поручио милијардер на Твитеру
Дан уочи избора, Илон Маск подржао Трампове републиканцеwww.globallookpress.com © imago stock&people via www.imago/www.imago-images.de

Амерички милијардер Илон Маск позвао је неопредељене бираче да гласају за републиканце на сутрашњим међуизборима за амерички Конгрес.

Маск је на Твитеру написао да "подела власти обуздава најгоре екстреме обе странке, па препоручујем да гласате за републикански Конгрес, с обзиром на то да је председник демократа".

Он је додао да "тврдокорне демократе и републиканци никада не гласају за другу страну", те да су неопредељени бирачи ти који заправо одлучују ко ће бити на власти.

Уколико би републиканци преузели већину у Конгресу, то би могло да доведе до промене спољнополитичког курса Вашингтона, поготово када је реч о Украјини.

Наиме, све више гласача и кандидата Републиканске партије противи се слању војне и новчане помоћи Украјини, с обзиром на високу стопу инфлације и растуће цене енергената у Америци.

У Сједињеним Америчким Државама се сутра одржавају избори за Представнички дом и Сенат америчког Конгреса, а према истраживањима јавног мњења, републиканци ће преузети већину у Представничком дому, док се и даље води тесна битка за Сенат.

На таласу најављене победе републиканаца, очекује се да ће бивши председник Доналд Трамп најавити кандидатуру за председничке изборе 2024. године.

image