Економија

"Отворени Балкан" и за ски-пас: Идеја о јединственој карти за све скијашке центре у региону

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић каже да је ова иницијатива добро познати рецепт где конкуренцију претварате у партнера
"Отворени Балкан" и за ски-пас: Идеја о јединственој карти за све скијашке центре у региону© JADRANKA ILIĆ

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић представио је визију "Један регион, једно тржиште, један ски-пас!", којом би била обједињена понуда ски-пасова у свим скијашким центрима у региону. Он је ову идеју промовисао учествујући на регионалној конференцији "Један регион, једно тржиште", која је одржана у Мастер центру у Новом Саду.

Љевнаић је рекао да више од 15 година заговара јединствену понуду ски-пасова у целом региону, саопштено је из Олимпијског центра Јахорина.

"Када говорим о тој идеји првенствено мислим на туристичку понуду у свим земљама бивше Југославије, која произлази из дубоког уверења да заједничка ски карта може промовисати помирење, просперитет, сарадњу и развој регије", рекао је директор Олимпијског центра Јахорина.

Као главни циљ он је навео то да сви заједно треба да стварају "незаборавно искуство скијашима и покажу свету способност да заједнички раде на великим пројектима и граде бољу будућност за све на овим просторима".

"Ова иницијатива је добро познати рецепт где конкуренцију претварате у партнера и самим тим постајете конкурентни не само у региону него у Европи и свету, а корист имају ски центри, због уштеда за маркетинг и повећане конкурентности, док скијаши штеде време, добијају више и имају прилику за динамичнији зимски одмор чему свакако и теже", навео је Љевнаић.

Нагласио је да то није ништа ново и да се "треба угледати на велике европске и америчке скијашке центре".

"Увек за пример дајем ски регију Доломити СуперСки, који су 15 ски центара увезали у једну скијашку регију са јединственом ски картом", рекао је Љевнаић.

Додао је да је с циљем да дође до оваквог увезивања на Балкану креиран часопис "СкиЈу", који је јединствени водич о свим планинским центрима на Балкану, као и један од корака ка идеји "једна ски карта за све ски центре".

"Сматрам да оваквим уједињавањем понуде можемо да урадимо много за скијаше, допринесемо бољем животу грађана и конкуренцију претворимо у партнере", додао је Љевнаић.

Директор Олимпијског центра Јахорина је истакао да се визија заједничког ски-паса надовезује на идеју Александра Вучића - "Отворени Балкан".

image