Србија и Балкан

У суботу почиње скијашка сезона на Копаонику, попусти за ски-пас почетком децембра

Скијање ће бити бесплатно другог и седмог децембра, а скијаши ће моћи да искористе попуст од 70 одсто на полудневне и дневне карте између 3. и 6. децембра
У суботу почиње скијашка сезона на Копаонику, попусти за ски-пас почетком децембра© TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ

Скијашка сезона у Ски центру Копаоник почеће у суботу, раније него што је првобитно планирано, саопштили су из Скијалишта Србије.

Скијање ће тог дана бити бесплатно, док ће од 3. до 6. децембра скијаши моћи да искористе попуст од 70 одсто на полудневне и дневне карте, наводе из Скијалишта Србије.

Скијање ће бити бесплатно и 7. децембра, првог дана званичне манифестације "Ски опенинг", а Скијалишта Србије су обезбедила и традиционални попусти од 30 одсто од 8. до 10. децембра.

Из тог јавног предузећа наводе да су захваљујући повољним временским условима, интензивно радили на припреми стаза како би скијашима омогућили да уживају у врхунском искуству већ од суботе, 2. децембра.

"Сви системи за вештачко оснежавање су већ две недеље у функцији, обезбеђујући одличне услове за припрему скијашких стаза", наводи се саопштењу Скијалишта, у којем додају да ће врата ски центра Копаоник отворити недељу дана пре званичне манифестације "Ски опенинг", планиране од 7. до 10. децембра.

Како прецизирају у том периоду радиће жичара и припадајуће стазе Караман гребен, Машинац, полигон за почетнике са покретном траком и боб на шинама.

"У четвртак, 7. децембра, првог дана званичне манифестације 'Ски опенинг', скијање ће, такође, бити бесплатно. Од 8. до 10. децембра традиционално смо обезбедили попуст од 30 одсто на све ски карте у овом периоду, укључујући и забавне садржаје", наводи се у саопштењу којим позивају све љубитеље скијања да им се придруже на Копаонику и уживају у сјајном почетку сезоне.

image