Култура

Град Београд расписао тендер за реконструкцију позоришта "Бошко Буха"

Према јавном позиву, вредност посла процењена је на 503 милиона динара, а предвиђено је да радови трају 500 дана
Град Београд расписао тендер за реконструкцију позоришта "Бошко Буха"© FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Секретаријат за инвестиције Града Београда расписао је тендер за извођење радова на реконструкцији и доградњи позоришта "Бошко Буха".

Како је објављено у јавном позиву, вредност посла процењена је на 503 милиона динара, без ПДВ-а, а предвиђено је да радови трају 500 дана. Рок за подношење понуда је 15. децембар до 11 часова.

Понуђачи имају могућност да пре подношења понуде обиђу објекат и локацију где ће се изводити радови и сами стекну увид у све неопходно за припрему понуде. Обилазак се може извршити 5. децембра у 10 часова.

Позориште "Бошко Буха" тренутно своје програме остварује у Установи културе "Вук Караџић".

Недавно, директорка позоришта "Бошко Буха" Маша Михаиловић изјавила је да је захваљујући брзој реакцији Владе Републике Србије и Града Београда решен статус тог театра и да су створени услови за почетак његове реконструкције. Према њеним речима, то је запосленима у "Бошку Бухи" дало мотивацију да наставе да раде још боље и да истрају у намери да генерацијама које долазе омогуће још лепше тренутке уз њихове представе.

Колико 14. новембра у Театру "Вук" у Београду одржана је премијера нове представе позоришта "Бошко Буха" - "Пигмалион", по тексту Џорџа Бернарда Шоа и у режији Ђурђе Тешић.

image