Култура

"Руски театар у Београду" извео представу "Злочин и казна" на фестивалу у Русији

У питању је трећи Међународни студентски фестивал дипломских представа "ГИТИС фест"
"Руски театар у Београду" извео представу "Злочин и казна" на фестивалу у Русији© Руски дом у Београду

Чланови удружења "Руски театар у Београду", уз подршку Руског дома, допутовали су из Србије специјално због учешћа на Међународном студентском фестивалу у Москви где су извели представу "Злочин и казна" по роману Фјодора Достојевског у Школском театру ГИТИС-а. Редитељ и сценограф је Данијел Ковачевић.

Шест главних јунака романа причају гледаоцима причу не само о једном убиству, већ и о погибији душе: изразито дубока размишљања о вери и моралу преплићу се са вртоглавим криминалистичким сижеом. Представа подсећа на сан који се могао да сања Раскољников у стању бунила.

"Трагање за собом, трагање за Богом, трагање за истином је оно што заправо интересује сиромашног студента Раскољникова, а тако и ауторе представе", објавио је Руски дом у Београду.

Трећи Међународни студентски фестивал дипломских представа "ГИТИС фест" одржава се у Школском театру ГИТИС-а уз учешће Фондације за подршку и развој позоришног образовања, Федерална државна буџетска установа културе "РОСКОНЦЕРТ" и уз информациону подршку ТВ БРИЦС.

image