Култура

ФЕСТ у Сава центру од 1. до 3. марта

У главној конгресној сали биће приказани филмови 52. ФЕСТ-а "Удар среће" Вудија Алена, "Хотел Палас" Романа Поланског, "Сви ми странци" Ендруа Хејга и други
ФЕСТ у Сава центру од 1. до 3. марта© Antonio Ahel/ATAImages

Сава центар саопштио је да ће програм 52. ФЕСТ-а у овом центру бити одржан од 1. до 3. марта, односно да је само за ФЕСТ формирана главна конгресна сала са поставком која најближе одговара биоскопској са 350 места, која нису нумерисана.

Генерална директорка Сава центра Кристина Милинчић оценила је да је "за многе ФЕСТ незамислив без Сава центра", додавши да се радују што ће ове године поново бити домаћини ФЕСТ-а у посебно обновљеној Главној конгресној сали.

"Са филмофилима и верним посетиоцима најстаријег филмског фестивала у нашој земљи жељно чекамо пројекције филмова у Плавој дворани чије реновирање ће бити завршено у септембру ове године", најавила је Милинчић.

Уметнички директор ФЕСТ-а Југослав Пантелић оценио је да се ФЕСТ враћа у Сава центар, који је "фестивалски простор, као и МТС Дворана".

"Некима је он прва асоцијација за ФЕСТ, међутим ја волим оба простора и мислим да су оба простора фестивалска и да су они ФЕСТ", навео је Пантелић

Како је најављено, у Главној конгресној сали биће приказани филмови 52. ФЕСТ-а "Удар среће" Вудија Алена, "Хотел Палас" Романа Поланског, "Сви ми странци" Ендруа Хејга, "Укус љубави" са Жилијет Бинош и Беноа Межимелом, "Анатомија пада" Жистин Трије и "Обећана земља" са Мадсом Микелсеном.

image