Култура

Роман "Девет потпуних странаца" Лијан Моријарти објављен у Србији

"Вулкан издаваштво" је објавило ново дело ауторке романа бестселера "Невине лажи" по коме је снимљена и популарна истоимена серија
Роман "Девет потпуних странаца" Лијан Моријарти објављен у СрбијиGetty © Photo by Alessandro Vargiu/Mondadori Portfolio via Getty Images

Роман "Девет потпуних странаца" Лијан Моријарти, ауторке из Аустралије објавио је у Србији Вулкан издаваштво, саопштили су издавачи.

Међу најпознатијим бестселер писцима у свету мало је оних који се могу похвалити да су њихове књиге више пута стигле на престижно прво место бестселер листе Њујорк тајмса.

Лијан Моријарти је такав успех постигла са чак три своја романа.

Један од њих је и "Невине лажи", према ком је снимљена популарна ХБО серија са Никол Кидман и Рис Видерспун у главним улогама.

Након великог успеха романа "Невине лажи" у Србији, Вулкан издаваштво је публици у Србији учинило доступним и њен светски хит "Девет потпуних странаца", који у основу узбудљивог трилера ставља субверзивни и иронијски тон према наметнутој потреби савременог човека да мора бити срећан, увек и по сваку цену.

Роман "Девет потпуних странаца" је фасцинантан трилер чије се странице "гутају" без даха.

Узбудљивост ове приче на виши ниво дише место на коме се прича одвија изоловано одмаралиште, а моменту идентификације са ликовима доприноси заједнички мотив да се на том месту окупе и превазиђу умор од градског начина живота.

Истанчаним стилом и хируршком прецизношћу највећих мајстора трилера попут Рејмонда Чендлера, Дежијела Хемета или Стига Лаона, Лијам Моријарти успева да са јунака своје књиге скине површински слој и читаоцу приближи њихове стварне карактере.

Иако на први поглед роман "Девет потпуних странаца" одаје утисак класичног трилера, Моријарти у ток приче суптилно уводи елементе психолошке драме, која појачава напетост и ишчекивање читаоца.

Нелинеарна радња испричана из углова различитих јунака скида слој по слој са тајни из њихове прошлости, док клаустрофобична атмосфера изазива константну неизвесност.

Лијан Моријарти рођена је у Аустралији 1966. године, а светски успех постигла је већ првим романом "Три жеље", који је написала као студенткиња универзитета у Сиднеју.

image
VV inauguration
banner