Култура

Кустурица се спрема за снимање филмa у Москви

Српски редитељ се налази у посети Москви, а у уторак се састао са руским председником Владимиром Путином, који је оценио да Кустуричин приступ историји може да буде "веома занимљив и продуктиван"
Кустурица се спрема за снимање филмa у Москви© Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Српски редитељ Емир Кустурица припрема се да сними филм у филмском комплексу Москино у Москви, пренела је агенција "РИА Новости".

"Замислите само: наш биоскопски парк Москино, чак и у фази активне изградње, изгледа толико обећавајуће да се светски познати редитељ већ спрема да овде снима своје будуће филмове", наводи се у саопштењу комплекса "Москино".

Кустурица је обишао радове на изградњи филмског комплекса, рекавши да му се посебно допада изглед аеродрома и железничке станице.

Одлуку о изградњи Москина донео је градоначелник Москве Сергеј Собјанин у августу 2019. године.

Кустурица се налази у посети Москви, а у уторак се састао са руским председником Владимиром Путином, који је оценио да Кустуричин приступ историји може да буде "веома занимљив и продуктиван".

"Уметност одражава реалност живота, а данас је само заборављена прошлост. Ваше обраћање историји, чини ми се, може да буде веома занимљиво и продуктивно", рекао је Путин Кустурици, преноси РИА.

Кустурица је изјавио да планира да сними "руски триптих" од три филма према делима писаца Фјодора Достојевског, Николаја Гогоља и Лава Толстоја.

image