Култура

Премијера представе "Нестајање" у Атељеу 212: Прича о односима родитеља и деце

У представи играју Светозар Цветковић, Дејан Дедић, Дубравка Мијатовић, Милица Јаневски, Јелена Илић, Бранка Петрић, Наталија Степановић и Ђуро Брстина
Премијера представе "Нестајање" у Атељеу 212: Прича о односима родитеља и деце© Атеље 212

Премијера представе "Нестајање", настала по делу Томислава Зајеца у режији Сање Митровић, биће одржана 27. априла на сцени "Мира Траиловић" Атељеа 212.

"Нестајање" је прича о односима родитеља и деце, о положају деце у систему едукације, о свету одраслих који занемарује децу и пре свега о злостављању деце.

У представи играју Светозар Цветковић, Дејан Дедић, Дубравка Мијатовић, Милица Јаневски, Јелена Илић, Бранка Петрић, Наталија Степановић и Ђуро Брстина.

Радња комада је смештена у интелектуалну вишу средњу класу грађанског друштва, где универзитетски професори, уметници, научни истраживачи, полиција... готово сви представници друштва учествују у колоплету интимних односа и законских преступа у злоупотреби деце, преноси Танјуг.

Прича паралелно прати две породице, породице жртве и породице злостављача градећи тако динамичну драмску радњу богату врло снажним карактерима и сукобима, обртима и емоцијама.

Томислав Зајец један је од најистакнутијих савремених хрватских драмских писаца и драматурга, његове драме су вишеструко награђиване и извођене у Хрватској и иностранству.

Зајец је професор на загребачкој Академији драмске уметности, спољни сарадник драматург у Загребачком казалишту младих, драмски је писац, сценариста, прозни писац, шестоструки добитник награде за драмско писмо "Марин Држић", као и двоструки добитник награде "Марул" на Марулићевим данима.

"Нестајање" ће бити прво извођење неког комада овог аутора у Србији. Хрватска премијера комада "Нестајање" била је недавно, у јануару ове године на великој сцени Хрватског народног казалишта у Загребу.

Ауторски тим представе чине сценографкиња Јасмина Холбус, костимограф је Борис Чакширан, композиторка Марија Балубџић и драматург Димитрије Коканов.

image
VV inauguration
banner