Магазин

Tрендови украшавања јелке 2022/23 - збогом класичним црвеним куглицама

Иако кићење јелке треба да буде забавна активност, тренутак породичног повезивања, маште и позитивне празничне енергије, ипак, делом осећамо да је ово нека врста обавезе и смањује нам уживање у процесу. Можда није само до украшавања, већ и до резултата - идентично дрво, украси и тема сваке године уме да досади, а да то не приметимо.
Tрендови украшавања јелке 2022/23 - збогом класичним црвеним куглицама© Pexels/Valeria Boltneva

Да ли бисте окачили сувенире са летовања на новогодишњу јелку? Волите ли да експреиментишете са украсима, или сте навикли на шаблон који имате годинама? Можда је дошло време да унесете игру и оригиналност у ову дугачку традицију. 

Јелка не мора увек имати типично црвено-зелену-златну палету. Постоји много простора за игру и јединствене украсе који могу поптуно да претворе овај традиционални обичај украшавања и нешто савремено и ново. Предлажемо вам неколико главних боја и комбинација за сезону прослава ове зиме.

1. Вечно лето - шкољке и морске звезде

За оне који никако не могу да се помире са хладним временом, овакав стил са може бити управо оно што ће вас орасположити током тмурних дана. Пронађите кутију у којој чувате шкољке, каменчиће и друге успомене са летовања. Можете их свезати за гране и укомбиновати са неутралним светиљкама. Кроз хумор дајете до знања да не одустајете од плаже, али ћете ипак пратити традицију и окитити јелку.

2. Слављење кича

Право време за потпуни максимализам. Комбинације свих боја, облика и детаља по вашој вољи ће бити оправдани јер је, ипак, Нова година. Ако сте се питали како би изгледала дречаво розе или зелена јелка, а нисте ''смели'' да је комбинујете, сада је право време. Иако је забавно правити палете и шаблоне по којима ћете окитити ''савршено'' дрво, понекада је добро бити спонтан и скоро детињасто се препустити игри. Такође, ако имате децу у кући, сигурно ће им бити забаван процес.

3. Елегантна тегет и сребрни акценти

Ако страхујете од превише боја, али ипак желите да унесете празнични дух у дом, комбинација плавих, тамних украса са неколико сребрних детаља могу бити добар избор. Јелка може бити и бела, како би се плава боја истакла. У случају да је зелена, плава ће се лепо стопити са њом, а сребрне ће доћи до изражаја.

4. Металик и шампањац

Златно, сребро и бронза су кључне боје за добијање луксузног, металик ефекта. Не устручавајте се од сјаја, циркона и светлуцавих материјала. У овом случају, што више, то боље. Уз овакве украсе, сама јелка може бити класичне зелене боје и биће добар баланс између тамног тона грана и упадљивог сјаја орнамената.

5. Модерна јелка - лаванда

Добар улазак у наредну годину можете дочарати применом најтренди боје за 2023. – дигитална лаванда. Ако не можете пронаћи јелку ове нежне лила боје, можете направити сличан визуелни ефекат. На белу јелку окачите љубичасте светиљке, што ближе стаблу у средини. Када се помешају јарке лампице са неутралном белом, створи се нежнија нијанса. Уз ово можете окачити неутралније украсе.

image