Магазин

Модерне декорације за празнике које свако може применити

Доста вам је црвене, зелене и златне? Предлажемо вам неколико начина да освежите простор и осећате се елегантно за време зимских прослава.
Модерне декорације за празнике које свако може применити© Pexels/cottonbro

Празнични период je увек добар изговор за сређивање и украшавање простора. Међутим, тешко је избећи клише шљокица, златних трака и црвених чарапа. Сваки украс који предлажемо је лако пронаћи, направити, а чак можете и префарбати старе украсе и укомбиновати их на различите начине. Представљамо вам неколико решења како да вам се ентеријер издвоји од других и да улепшате простор на савремен начин.

1. Нежна розe у замену за црвену

Традиционална јарка црвена нијанса може бити нападна, поготово заједно са другим украсима. Розе боја је њена разблажена верзија која ће да хармонизује простор и опусти нас. Такође, може да се комбинује са свим бојама као и класична црвена (зелена, златна, сребрна...), али и да унесе елеганцију у собу.  

2. Неконвенционално дрво

У случају да не желите да купујете нову јелку, нити да састављате стару, ово може бити права опција за вас. Потребно је само неколико дрвених даски, или чак грана које можете пронаћи напољу. Свежите их заједно тако да праве троугао на који ћете окачити украсе по избору. Оваква идеја је јединствена, штедљива и није напорна за постављање и скидање.

3. Празници у тренду

Ако желите да вам инспирација буде један од главних трендова у дизајну, можете се осврнути на Дигиталну лаванду, одабрану боју за 2023. годину. С обзиром на то да је она савршена комбинација ватрене црвене и хладне плаве, може бити занимљив избор за украшавање ентеријера током празника. Такође, лако је прилагодити је другим украсима, чак и када су јарки или подједнако суптилни.

4. Бели монохром

Ако не знате за коју боју да се одлучите, а класичне комбинације су вам досадиле, бела је увек добар избор. Можете купити чисто беле куглице, или их сами офарбати. Такође, уместо пластичних украса, можете обојити шишарке, каменчиће или гране и окачити их на јелку. Овакви предмети обојени у бело даје простору елегантан, али и природан изглед.

5. Што мање, то боље

Иако нас празнични дани не асоцирају на минимализам, можемо га унети у свој дом, а и даље задржати весео дух. Два или три мала дрвета у корпама или саксијама могу бити довољни знаци зимске прославе. Уз мале лампице жутих или наранџастих тонова, дрвене детаље и удобно ћебе, простор нам даје топлину и мир који често пожелимо током гласних дана слављења.

image
VV inauguration
banner