Магазин

Тематске новогодишње прославе: како учинити кућну журку јединственом

Ако не желите да правите класичну ''седељку'' док откуцавају минути до Нове године, предлажемо вам неколико примера тема за следећу журку
Тематске новогодишње прославе: како учинити кућну журку јединственом© Pexels/Polina Tankilevitch

Увек је забавно бити гост или домаћин, поготово током празничног периода, али шта радити када немате идеју за журку коју сами организујете? Иако ће провод са најдражим људима увек бити леп и без посебне теме, смишљање одређених занимација, костима или генералне атмосфере увек подигну утиске на други ниво. Предлажемо вам пет идеја за тематску журку коју можете организовати било када, али најбоље је искористити предстојеће новогодишње време.

 1. Бирање музички хитова према годинама рођења

Ако вам састављање листе песама понекада представља обавезу, јер желите свима удовољити, постоји начин да себи олакшате, али да и даље буде забавно. Пронађите листу највећих светских музичких хитова године вашег рођења и пустите је као главни репертоар. Овако сте обезбедили музику, али без везивања за један жанр. Када се ваша година заврши, следећи на реду је онај који је годину дана млађи, па се овај редослед понавља све до краја.

2. Интимно окупљање и заједничко спремање слаткиша

Понекада заиста желимо да славимо са најближима, али исцрпљеност нас наводи да прескочимо журке овај пут. Иако нам некада прија заслужен одмор, може доћи и до кајања, јер нисмо провели довољно времена са пријатељима док смо имали слободне дане. У овом случају, организујте мало окупљање и договорите се какав дезерт сви заједно можете да направите. Свако ће да донесе састојке и можете поделити посао. Једна група нека прави храну, а друга пиће. Након овога, можете сести и кроз разговор уживати у ономе што сте направили.

3. Монохром - храна или одећа у једној боји

Весели новогодишњи период обележавају различите боје и текстуре. Монохроматска тема журке је занимљив контраст упадљивим и шареним декорацијама. Сви гости и домаћин се договарају која ће боја бити доминантна за то вече. У случају да су то црвене, зелене или наранџасте, сва спремљена или донешена храна и пића морају бити исте нијансе. Ако су ''неприродне'' боје попут црних, плавих или љубичастих, онда је довољно да то буде правило облачења, или главна тема шминке за вече.

4. Шампањац и вино као инспирација

Омиљена пића за прославе широм света сада могу бити главна тема! Поред златних и сјајних декорација (ако вам новогодишњи украси већ нису у овим нијансама), главна забава овде је кодекс облачења и шминке. Свако треба да има барем један светлуцави детаљ на себи у златној или сребрној нијанси. Не морају бити потпуне одевне комбинације, довољно је да то буде накит, кравата или машна, ципеле или чак забавна шминка пуна шљокица, сјаја за усне, светлуцавог лака за нокте...

5. Размена циљева за наредну годину

Ово може бити део сваке теме. Свако треба да напише шта је одлучио да жели да побољша у свом животу у предстојећој години. Може бити на пословном или личном нивоу, али нико се неће потписати на папир. Када сви запишу, папирићи се извлаче из посуде и читају наглас. Након сваког читања, остатак гостију је дужан да пружи неколико охрабрујућих речи и савет везан за тај циљ. Сви који учествују могу остати анонимни до краја. Оваква игра може бити одличан избор за позитиван улазак у наредну годину.

image