Магазин

Годишњи хороскоп за 2023. годину - Шкорпион подзнак Шкорпион

Ваши интереси су само ваши, и ако се ви не побринете да их заштитите – нико неће. Заузмите се за себе.
Годишњи хороскоп за 2023. годину - Шкорпион подзнак Шкорпион© Pixabay/Alexas_Fotos

Док је био у Водолији, Сатурн вас је научио да будете добро и када сте сами са собом. Показао вам је да се најбоље ствари и даље дешавају онда када се не надате. А у 2023. години, у марту, улази у ваше поље љубави и ероса.

Како ће бити у Рибама, очекује вас заљубљеност, занос и пасија, телепатска повезаност, савршен партнер који одговара тачно на потребе вашег тела и ваше жеље. Али Сатурн ипак мора да закомпликује. Па ће бити у питању особа која живи далеко, и са којом нећете моћи да се виђате кад год пожелите, или је у питању неко ко има велике обавезе према породици, јер није слободан и могуће је има децу. Такође, може бити и неко ко има двоструки или чак петоструки живот, а ви о томе појма немате и док не знате - све је савршено, а онда се деси да се једног јутра пробудите и сачека вас шок. Осећај да је све била лаж. Сатурн увек може бити и неко кога познајемо из прошлости, или особа коју кријете од јавности јер би вас било блам да се негде заједно појавите.

Ствари стоје овако: како ће Јупитер бити у вашем пољу брака и озбиљних веза од 16. маја до јуна 2024. године, ако је веза перспективна, онда ћете у том периоду почети заједнички живот или врло озбиљну јавну везу. Ако није - то ће вам бити јасно од краја марта до почетка маја, и на вама је да преломите да ли остајете. А највише ће бити односа који ће се развући на неколико година док се обоје не уморите. То су односи који неће постати брак, а ни издаја или лаж, али који из неких разлога не могу лако да се синхронизују. Ви ћете себи то објаснити као "кармички однос", сродна душа и слично, али истина је у ствари следећа: у питању ће бити неко ко је дуго сам (без обзира да ли има брак иза себе или не). И неко ко тек са вама сазнаје да ће заувек остати сам и да у ствари не жели, не вас, већ ту врсту радости и среће и да је баш то његова судбина.  

На пословном пољу је ситуација доста повољна од јануара до јуна, унапређење или добијање бољих услова за рад, нове колеге које су младе и забавне. Шефови могу и даље бити строги и захтевни, али од оних који након критике нуде бомбоне да изгладе односе. Уколико вам ово не личи на ваш тренутни посао, није искључено да ће вам се у том периоду отворити прилика за нову фирму. Јупитер може повући Шкорпионе да размишљају о самосталном послу, али како су ваше тежње конкретне и јасне, без доброг тима не крећите сами. Направите зато тим, поделите одговорности и онда је и то могуће.

Ипак најважније у 2023. години, биће представљање себе другима у складу са оним како се осећате, шта желите да не потцењујете или прецењујете себе. Понашајте се, изгледајте, ходајте онако како себе стварно доживљавате. Не брините за туђа мишљења, јер једино тако ћете избећи непријатне ситуације у којима ће вас други потценити и узети здраво за готово. Поготово у послу који ургентно тражи професионалну дистанцу.

Ретроградни Марс до краја марта може вам вући доста енергије и блокирати ентузијазам. Избегавајте расправе до тада са колегама који могу све изокренути пред надређенима у своју корист. Исто важи и за блиско окружење или браћу, сестре који вас могу изненадити суздржаним ставом у ситуацији када ви очекујете подршку. Од априла ће се породичне ствари јасније сагледати и могућа је подела имовине.

Плутонов улазак у Водолију најављује завршетак једног и почетак потпуно новог циклуса за вашу породицу. Што пре се свако од укућана буде осећао самостално и као да је пронашао себе и свој пут, то ће бити лакше. Теже је тамо где има зависних односа и ту може једна особа да вуче сву енергију куће, што утиче на расположење свих. Плутон вам појачава емпатију, а у сликарству и цртању можете пронаћи уточиште.

image