Магазин

Снима се филм о животу Одри Хепберн

Одри Хепберн није била ексентрична и заносна као Брижит Бардо и Мерилин Монро, али је обележила златну еру Холивуда и имала огроман утицај на стил многих девојчица.
Снима се филм о животу Одри ХепбернGetty © Hulton Archive

Прва је прошетала балетанке, али и прва отворено говорила о својим физичким манама. Иако је нису прославиле вртоглаве штикле и заносно тело, оставила је велики траг у филмографији, а култна улога у филму "Доручак код Тифанија", разлог је што је позната и међу садашњим генерацијама.  

Напокон је дошао на ред филм о њеном животу, коментари су обожавалаца широм света на вест да ће снимање ускоро почети. Филмски редитеља Лука Гвадањино стајаће иза овог пројекта, а главну улогу добила је Руни Мара, која је најпознатија по улогама "Керол" и "Мушкарци који мрзе жене" ("The Girl with the Dragon Tattoo"). Глумица је такође и један од продуцената филма. Почетак снимања планиран је за пролеће ове године, најавила је глумица, па се предвиђа да би филм могао да почне да се приказује касније током 2024. године.

Још увек није познато да ли ће ово остварење говорити о целом животу глумице или само о одређеном периоду.

Одри Хепберн је рођена у Белгији 1929. године. Након што је преживела већи део детињства у глади и тешким условима, како би помогла мајци, почиње да се бави глумом. Два пута се удавала и мајка је два сина. Иако је стварала и живела у доба златног Холивуда, њен живот нису пратили велики скандали. Била је амбасадор Уницефа и користећи своје искуство из рата, помагала је деци широм света. Освојила је Оскара за улогу у још једном култном филму, "Празник у Риму". Пре три године снимљен је документарац о њеном животу.

image