Магазин

Ким Кардашијан купила огрлицу принцезе Дајане за двеста хиљада долара

''Баш воли да купује ствари мртвих људи,'' пишу корисници на друштвеним мрежама. Огрлица покојне принцезе је била један од главних предмета на аукцији куће Сотбис (Sotheby’s).
Ким Кардашијан купила огрлицу принцезе Дајане за двеста хиљада долараGetty © Presley Ann

''Атала крст'', који је припадао најомиљенијој светској принцези Дајани, сада је у власништву америчке ријалити звезде Ким Кардашијан. Према изворима, њен се представник изборио на аукцији у последњих пет минута, против још четири купца за овај тражени комад накита.

Крст је продат за више од пола првобитне процене. Креирала га је јувелирска кућа "Гарард" пре око сто година за краљевску породицу. Велики крст је израђен од аметиста и дијаманата и принцеза Дајана га је носила на хуманитарном догађају у Лондону 1987. године. Заједно са упадљивом и театралном хаљином, овај крст је представљао један од највећих модних момената принцезе.

''Накит покојне принцезе Дајане се ретко налази на аукцији, поготово овако упечатљив и вибрантан комад. На неки начин, овај необичан привезак симболизује њено ново самопоуздање што се тиче одевања и накита у овом периоду њеног живота,'' каже Кристијан Спофорт, директор одељења за накит у Сотбису.

Представници Сотбиса додају да је срећна околност што се овај комад налази у рукама још једне светски познате и вољене даме. Ипак, поједини корисници друштвених мрежа се не би сложили. Многи су повлачили паралелу са хаљином Мерилин Монро, коју је Ким Кардашијан носила на Мет Гали прошле године.

''Покушава да постане историјска икона куповањем предмета преминулих историјских икона,'' пишу корисници на Инстаграму и Твитеру.

''Прво Мерилин, сада Дајана.''

''Добила је много публицитета за хаљину од Мерилин Монро, овако ће само наставити да купује.''

Поред ова два случаја, Ким Кардашијан је у 2011. години наводно купила три наруквице које су припадале Елизабет Тејлор за око шездесет хиљада долара.

image