Магазин

Месечни хороскоп за фебруар 2023. године

Јупитер из Овна постаје све гласније како Меркур уђе у Водолију 11. фебруара. Протести и побуне у свету, а у нашим животима побуна спрам страха од егзистенције. Како се ослободити страха ако не ризиком.
Месечни хороскоп за фебруар 2023. године© freepik/rawpixel.com

Меркур у Водолији је као прекидач. Води се разлозима увек а не околностима и ситуацијом. Зна шта му је битно и ту је непроменљив. Отуда само делује непромишљено, а заправо је одавно промислио унапред па зато брзо реагује. Хировито. Увек постоји нешто што још нисмо пробали, ситуација у којој нисмо били. Тај "први пут" када се усуђујемо да нешто пробамо - је сада средином и у другој половини месеца. Неко први пут на скијању, а неко даје отказ и отвара приватан посао. Неко први пут ангажује адвокате, а неко креће на едукацију и преусмерава се. Поред тога, то су и брзе куповине, због Јупитера скупе (аутомобили, техника и слично). Брзи уносни послови, са ризиком.

Овог фебруара рачунајмо на проблеме у комуникацији. Јер, планете се нису договориле. Свака има своју циљну групу којој се обраћа, мотиви и планови се поптуно разликују у оквиру истог пословног тима. Чекају да се усагласе, али нико нема намеру да попусти. Важно је не уплести се у недозвољене радње, не кршити правила и договоре. Обећања испунити и када нам није баш дан. Све се врти око напора и труда. Не оговарати, не ширити лажи, не нагађати. Јер Меркур иако није одавно ретроградан, и даље је у Јарцу и иде ка Плутону (10. фебруара ће и стићи до њега). Попут контролора носи своју бележницу и уписује минусе за правдања, изговоре, лажи, па је готово немогуће извући се без последица. Грађевинска инспекција на терену, нови прописи за мигранте, опомене и искључења. Зато је најбоље да пратимо његов начин - записуј да не заборавиш, листа приоритета на зиду да подсети на обавезе и дата обећања и рокове. Штиклирање да смо нешто завршили је једини вид олакшања. Не чекати идеалан тренутак за почетак посла или завршавање обавеза, већ какав год да нам је дан, уронити у то што нас чека па кашњење, које је лако могуће, бар неће бити преко граница прихватљивог.

Деца сада уче на грешкама, понављањем истог, али уче и да лажу, крију, самују. Деца сада уче да возе ролере, скије, млади су за воланом први пут. Братска љубав и јака потреба за пријатељством.

У емотивним темама мушки и женски принцип су у свађи већ у првој недељи фебруара. Уместо да ступе у акцију следи повлачење, погрешна реч ремети ритам и хармонију, оно што се прећутало испашће да је ипак било битно, а оно што се рекло да је требало прећутати. Но, то ћемо сазнати тек средином месеца када ће бити касно или отежано да се поврати окрњено поверење. Слободнима је фебруар инспиративан за платонске везе, и оне недефинисане које дају доста слободе. Животним партнерима који су у браку или не, свеједно, је сада заправо забавно. Многи ће сада на пут. Али тако да један иде, а други остаје да мало одмори.

Основна тема за фебруар: нелагода је савезник праве промене и развоја.

Ован и подзнак Ован

Промене планова. Подложност сугестијама које добијате од окружења. Поготово крајем месеца. Кварење аута, промене лета и слично. Отказивање неких сусрета и послова због лоше процене времена и ресурса. Препорука је да размотрите укључивање особе која би се уместо вас бавила преговарањем. Саветовати се са искуснијима и старијима ако сте млади.

Успешни преговори са странцима или на пословним путовањима.

Можете бити стицајем околности у прилици да радите нешто што није ваш примарни посао. Као пробијање леда, страха, несигурности. Позив за такву прилику не одбијајте, важна је на дуже стазе.

Добар период за исцељивање, дијагностику алтернативним методама, хомеопатију, масажу, лечење у природи која ревиталише.

У љубави период самоће, чекања, надања, платонских односа и илузија. Заузетима савет да не пропусте прилике за интиму и блискост како не би дошло до удаљавања. Љубав као нега и брига о другоме. Тешко можете донети било какве дефинитивне одлуке сада на емотивном пољу. Март је ту много наклоњенији.

Кључна тема Овновима у фебруару: савезништво или самосталност до краја.

Бик и подзнак Бик

Тајни планови и тајни савези. Све што је скривено од света и јавности може успети. Не причајте пуно шта смерате.

Славља, крштења, венчања, церемоније, негде награђивање.

Подмлађивање негом и третманима или ћете се окружити млађима од себе. Могућа веза са доста млађом особом или старијом ако сте ви млади.

Од 6 -12. фебруара, интензивна комуникација са особом која живи далеко. Може бити пословне али и љубавне природе. Ако сте у вези - криза са партнером којој је повод тема започета олако, необавезно, али која ће постати оптерећујућа за једну страну.

Пријатељи нису до краја искрени или отворени јер и њима треба сада приватност и тишина. Фино друштво уметника, посете концертима, изложбама, премијере, ноћни живот.

Тешкоће у учењу. Концентрацију вежбајте медитацијом и дисањем. За озбиљан рад вам је сада неопходна самоћа и да вас ништа не прекида.

Надређени постају захтевни јер су добили нове рокове и постоји могућност смањења буџета ако задаци не буду завршени на време. Са друге стране, прилика да се докажете.

Основна тема за фебруар: Није време за слободно време. Покажите амбицију.

Близанци и подзнак Близанци

На послу неискреност колега или надређених. Скривени мотиви за реорганзацију улога и задатака. Отворено супарништво или компетативна средина ће вас орасположити и подићи ваше потенцијале у стање приправности. Разбудиће вам ум и вратити строгост. Не будите лаковерни, сви сада мало претерују и дотерују стварност.

Грађење новог имиџа, брендирање, прављење стратегија.

Могуће љубавне авантуре преко посла, а заузетима мало времена за партнера због превише обавеза. Изненадни сусрет са особом из прошлости крајем месеца.

Завршавање пројеката и прелазак на ново под другачијим условима. Могућност мењања средине. Селидба или промена пословног простора. Сусрет са особом која живи у иностранству враћа вам ведрину. Визионарски погледи на будућност, изражена креативна енергија, отворени позиви за путовања.

Онлајн школе и учење на даљину.

Несаница, не претерујте са чајевима и биљним производима.

Основна тема у фебруару: Знање је моћ, али су пријатељи (познанства) капитал.

Рак и подзнак Рак

Обратите пажњу на здравље, добро је сада да одете на прегледе, контроле, систематске. Склоност упалама, јаким инфекцијама, повредама. Проблеми са водом у телу али и у купатилу и кухињи. Снага је у минус фази, више ће вас овог месеца водити интуиција.

Љубав на путу, искушење и за заузете, макар кроз фантазију. Слобода партнера је бескомпромисна чак и ако је не користи. Ви то осећате и добро је да у фебруару не притискате другу страну ни око чега.

Потреба за усмеравањем нагомилане енергије. Добар период за визуелизацију и фокусирање на главно. Решити нерашчишћене дугове. Проверити власничке листове око некретнина, по потреби ангажовати адвокате. Можете бити оптерећени сновима, ирационалним сумњама, представама. Како то може уследити и након фаталистичких сугестија које сте добили од других - ово је период када треба избегавати астрологе, нумерологе и друге који се баве предикцијама и могу негативно да сугеришу.

Основна тема у фебруару: Ослобађање од негативних мисли, токсина у телу и вишка ствари.

Лав и подзнак Лав

Почетак месеца је врло активан. Било да сте због посла у покрету или сте почели да се бавите спортом, динамика се видно мења што ће се добро одразити на ваше психофизичко стање. Бићете бољег расположења и отворенији за интеракције са другима.

Изазовна недеља је од 13 - 20. фебруара, када можете бити претоварени послом и када планови не теку баш како сте наумили. Мораћете нешто да одложите за касније или откажете. Неко може тада искористити вашу добронамерност за своје циљеве, па је боље да будете резервисани и себи дате мало времена пре него се понудите или обећате.

Ако то није случај можете бити прехлађени или мрзовољни. У таквом стању није препоручено да започињете озбиљне разговоре са партнером на тему вашег односа, а ни са шефом око посла.

Љубав је свеједно једна од тема овог месеца. Дотрајале везе се завршавају, а релативно свежи односи хладе ако се већ нису показали као битни. Као да много чему из вашег окружења сада пролази рок. У том смислу проверите трајност лековима у кућној апотеци, храни у фрижидеру, старим љубавима и неплаћеним рачунима.

Појачани либидо призива кратке везе и авантуре поготово младима. Могућност трудноће. Мушкарцима потреба да једну женску особу заштите и да јој помогну.

До краја месеца могуће краће путовање због забаве, дружења, провода.

Кључна тема фебруара: Ремонт социјалних интеракција.

Девица и подзнак Девица

На послу је највише дешавања у фебруару. Промене су у најави и долазе вам нове колеге, шефови, или се фирма дели. Могућа је промена сектора. Од вас се очекује да сада дате реалне процене других - оно што најбоље умете али уједно и најмање волите јавно да радите. Можда ћете утицати на то ко ће од колега остати без посла и због тога се лоше осећати. Неко у фирми свесно уноси раздор или подиже колеге на побуну, револт. Ако будете ви изреволтирани, водите рачуна коме у налету незадовољства, отварате душу.

Неће вам се седети у кући и сигурно ће вам пријати ако у фебруару будете више излазили, виђали се са другима и обнављали старе контакте. То може позитивно утицати на везу или брак. Ако сте соло, до 21. фебруара неко може инсистирати на томе да вас упозна са неким.

Чувајте се клизавих терена, могућност повреда зглобова. Ауто треба регистровати или обавити неке поправке. Могући проблеми у налажењу мајстора ако вам буду потребни.

Ако имате кућне љубимце, пазите да не побегну.

Кључна тема за фебруар: Колико год да је нелагодно када останемо без опција, за вашу савест је то увек пријатније место јер нисте ни могли другачије.

Вага и подзнак Вага

Касне писма, званични документи, прегледајте спамове. Проверите путне исправе можда им истиче рок. Некима ће се сада отворити добри пројекти, великодушне понуде које вас могу избавити из егзистенцијалних дилема. Ваге које се суде сада налазе добре саветнике или заступнике којима преносе овлашћење. Ако сте писац можда ћете потписивати књиге, а ако сте у уметности почети сарадњу са фирмом звучног имена.

Осим посла, највећи део времена одлази на децу. Озбиљни разговори са децом о животу, плановима, прошлости. Време када ваша деца имају пуно тешких питања на које није лако одговорити. Посветите им се максимално, али немојте ни од сваке кризе кроз коју пролазе правити драму и одмах звати три психолога да помогну. Једним делом разлози незадовољства код деце сада су у вези са пријатељима.

Нега и исцељивање медитацијом, масажом, уљима, мирисима, куповина доста козметике, парфема и слично. Мириси вас лече и отварају нежну страну ваше личности.

На послу сплетке и збуњујућа ситуација која ће потрајати до маја.

Кључна тема за фебруар: Претеране реакције и драма око ствари које су пролазне и које нису есенцијалне нарушава хармонију и у вама и око вас. Одмарајте се чешће.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Отварање ковчега прошлости. На то вас може навести породица, рођаци, браћа/сестре. Присећање свих непријатности и криза. Морално преиспитивање да ли је на вама да им сада помажете ако су вам се путеви давно разишли. Она страна ваше личности која је јака и која је свесна да има више енергије него сви они заједно је спремна да помогне; док она друга, Марсијална није. Како ће од краја марта Марс бити у знаку Рака важно је да ако уђете у неки пројекат или шта год са фамилијом и блиским члановима породице, да то буде ваша свесна добровољна одлука коју на даље нећете преиспитивати.

У љубави је све у реду, али има неких ствари које су гурнуте под тепих, које се не помињу. Ту ће и остати све до 21. фебруара а након тога долазе на ред. Уколико се којим случајем ради о потомству (једна страна жели, а друга не) имајте на уму да тема породице јесте главна тема све до лета. Фрустрација укућана биће видљива од краја фебруара.

Нервоза ноћу и прекиди сна. Проблеми са дисањем психосоматске природе. Избегавајте сада окултне, спиритистичке, па и езотеријске садржаје, људе, књиге и филмове.

Кључна тема за фебруар: која је форма и суштина ваше породице.

Стрелац и подзнак Стрелац

Све до 11. фебруара можете отићи у блокаду рачуна, минус, или се својевољно одлучити на гашење банковних рачуна и картица. Такође пазите, можете остати без новчаника, картица, кључева. Заборавност. Могућа и грешка при уплатама, куповинама. Не радите ништа на брзину. Наравно, све то не мора бити драматично, увек зависи од тога који је износ у питању. Решење постоји што је такође важно али ће одузети доста времена и нерава.

Краћа путовања, изненадни позиви и јављање особа које ни у сну не очекујете. Нове комшије, проблеми и свађе око аутомобила са укућанима или паркинг места у јавности. Медијска популарност коју можете искористити за посао. Ту се рачунају и социјалне мреже.

У кући је неопходно генерално сређивање, декорација, оплемењивање простора. И даље вам дом одвлачи доста енергије па је пожељно проветравати, излазити свакодневно и држати динамику активности присутном како не бисте сви постали пасивни и летаргични.

Здравствене тегобе сезонских промена, грип и слично. У сваком случају ОРЛ. Тамо где су присутни хипертензија и дисбаланс хормона - пажња, јер водолијски период додатно Стрелчевима увек подиже притисак и ниво адреналина.

Кључна тема за фебруар: Не треба вам подршка да бисте започели рад на ономе о чему сада мислите. Треба вам визија и да почнете.

Јарац и подзнак Јарац

Ако не будете од почетка фебруара пажљиво руковали новцем, у другој половини месеца можете остати без пара. Неки трошкови који вас очекују су непланирани и изненадни.

Поремећен рад хормона, сна али и свакодневне рутине пре свега исхране. Позајмице од пријатеља и обрнуто, пријатељи (или браћа, сестре) могу сада од вас тражити финансијску помоћ. Можда ћете некоме помоћи да нађе посао.

Музика вас опушта, али и заноси да заборављате на приоритете. Исто важи и за љубав. Окренутост стварима које волите, хобију и слично - што је добро, али само ако сте приоритете завршили. Сунце и Сатурн ће вас свакако опоменути на време у недељи од 13-20. фебруара, ако буде било потребе да вас нешто тргне из полусна.

У љубави фантазија више него реалност. Платонски однос, призивање односа који још увек не постоји. Склоност да умислите, придодате, учитате и оно што није било. Причајте са другима, њихово објективно сагледавање ће вам помоћи да се растрезните ако сте претерали и одлетели међу облаке превише.

Здравствено склоност пићу више него иначе.

Кључна тема за фебруар: Мера. Имајте мере.

Водолија и подзнак Водолија

Ово је обећавајући период за вас, нарочито почетак месеца. Битно је да више не слушате пуно друге. Сада је тренутак да урадите ствари по своме, без дилеме и застоја, иначе их другачије нећете ни урадити и све ће до краја месеца остати исто без икакве промене.

Финансијске шпекулације су могуће, игре на срећу, инвестиције, ризиковање, поготово са новцем који нисте зарадили већ добили. Сунце у вашем знаку са Сатурном говори о могућности стартапа или неког другог вида финансијске подршке да се покренете.

Нов ауто и телефон. Узбудљива путовања са партнером. Могућа и љубав на даљину па отуда честа коресподенција, поруке, позиви и викенд путовања. Након 20. фебруара нисте више оптерећени послом, остаје вам слободно време или га просто сами за себе правите.

У последњој недељи месеца успеси на саслушањима, испитима, пред комисијама, на интеврјуима и слично. Поклон из иностранства или новац.

Кључна тема за фебруар: не заборавите да се други увек боје за вас када нешто мењате, да би шест месеци касније и сами причали како је то било за вас логично најбоље. Не будите под туђим утицајем.

Рибе и подзнак Рибе

Колико ви можете бити затворени, тајновити, да други ни не посумњају да имате било какву тегобу, то само ви знате. А баш такав је овај период сада. Нешто вас мучи и могуће да је ту већ месецима уназад. Но сада улазите у финиш када ћете желети да нешто пресечете. Тешко је рећи шта, некоме је то давање отказа, некоме веза која је остала без вере и наде, некоме је то одлука везана за новац и каријеру или нешто треће.

Једно је сигурно, други ће бити у шоку јер ће им све деловати да је дошло из ведра неба. А и то вам није непознато, да шокирате друге и затичете их потпуно неспремне. Ако треба да урадите неки хируршки захват сада није лоше време за то. Сунце је у вашој природној дванаестој кући и утиче на брз опоравак, а због Венере у Рибама може бити и естетске природе.

Рибе које су без посла могу сада кренути на часове цртања, шминкања, тетовирања и слично. Од услужних послова ишло би вам све везано за чишћење флека, форензику, тестове, лабораторије. У медицинским и фармацеутским водама за вас увек негде има места. Од увозника до научника.

Кључна тема за фебруар: доношење одлуке:на шта потрошити новац?

image