Магазин

Модни стил жене премијера Енглеске - промена стила или припрема за штедњу

И док цео свет бруји о томе колико је богата жена новог премијера Велике Британије, Акшата Мурти, њен модни израз је оно што је чини посебно интересантном.
Модни стил жене премијера Енглеске - промена стила или припрема за штедњуGetty

“Ја волим Индију, али волим и Британију, јер су моје ћерке Британке“, каже Акшата и управо овај спој две љубави, запада и Индије, очитава се и у њеном стилу.

Иако је дипломирала економију и француски језик, а магистрирала пословну администрацију, ћерка индијског милијардера имала је све предуслове да постане успешна пословна жена. Међутим, страст према моди је преовладала па је додатно студирала и модни дизајн а касније и основала свој модни бренд.

Описујући свој стил, за индијско издање Вога, изјавила је да воли еклектичну мешавину чудних ствари које налази на улицама Мумбајиа и Лос Анђелеса. У комбинацији са винтиџ комадима и дизајнерском гардеробом, њен стил је лежеран и забаван.

Њен стил је годинама привлачио пажњу па онда уопште не чуди што су медији пратили ову жену где год да се појави, али и рачунали вредност њених одевних кобинација. У децембру 2020. године,за излазак на вечеру са супругом, ИТ наследница је, како преносе медији, носила Гучи патике од 445 фунти, РЕД Валентино капут у комбинацији вуне и коже од 1.630 фунти и кожну сукњу вредну више од 1.000 фунти.

Међутим, њен стил се годинама мењао, па је сад сведенији, равних линија, делује удобно, а Акшати Мурти је често можемо видети и босих ногу.

На прослави британско-азијског пријатељства у Лондону, почетком ове године, понела је занимљиву сари хаљину а од накита је имача само традиционалну наруквицу на руци. Сада су сведена шминка и равна коса, често једини украс који има.

У току кампање њеног супруга за премијера Енглеске, њен стил је био лежеран, што је пратило и њено понашање, па је често представницима медија износила кафу и чај, неретко шалећи се са њима, у опуштеном издању типичне маме и супруге, као и сваке друге.

Да ли је овакав стил сада прилагођен новој улози, или је одлучила да, у складу са новим мерама штедње у Британији, ова милијардерка мање привлачи пажњу својим аутфитима, остаје да видимо. За сада медији спекулишу да би ово могла бити и једна од најстилизованијих дама Даунинг стрита у последње време

image