Магазин

Ватсап најавио нову функцију: Ускоро ће бити омогућено дељење екрана

Дуго очекивано ажурирање апликације Ватсап (WhatsApp) коначно доноси могућност дељења екрана! Корисницима популарног месинџера ускоро би могла бити доступна нова функционалност, а према информацијама у овом тренутку ново ажурирање ће бити доступно само појединим корисницима.
Ватсап најавио нову функцију: Ускоро ће бити омогућено дељење екрана© Canva / Natee Meepian

Након вести да Ватсап уводи могућност уређивања већ послатих порука у року од 15 минута од њиховог слања, компанија је најавила још једну новину. У овом моменту Ватсап је у фази тестрирања новог ажурирања за све Андроид кориснике, а обновљена верзија апликације у себи ће садржати и могућност демонстрације екрана током позива, преноси портал ВАБетаИнфо.

"Ватсап је разрадио функцију заједничког коришћења екрана, као и нов распоред тастера на доњем навигационом панелу", наводи се у саопштењу. Конкретно, измена распореда тастера на панелу се односи на 2.23.11.19 верзију апликације.

Дељење екрана по узору на ГуглМит и Зум платформе

Бројне платформе за видео позиве већ неко време поседују могућност дељења екрана, а претпоставља се да је инспирацију за нову верзију апликације компанија Мета, која стоји иза апликације Ватсап, добила од платформи попут ГуглМита, Зума или Скајпа.

Функција демонстрације екрана биће приказана на екрану током позива путем апликације, а приликом њеног коришћења другим учесницима позива биће омогућено да виде екран свог саговорника. Ипак, како се наводи, функција потенцијално неће бити доступна при групним позивима са великим бројем корисника, као ни на уређајима са старијим верзијама Андроид платформе, макар не у овој фази ажурирања.

У протеклом периоду најављено је неколико ажурирања апликације

Протеклих неколико недеља за све кориснике апликације Ватсап биле су узбудљиве, премда је у кратком периоду најављено чак неколико функција које ће бити доступне у ближој будућности. Међу новитетима издвајају се:

  • функција коришћења лозинке за поједине преписке за иОС и Андроид
  • могућност објављивања гласовних порука као статус
  • увођење "нацрта" за кориснике апликације на Виндоус платформи
  • могућност промене интерфејса за групне преписке
  • могућност подешавања корисничког имена
  • могућност ажурирања већ послатих порука

Такође, очекује се и да ће корисницима Ватсапа бити омогућено подешавање прозирности на делу са "картицама" у горњем делу екрана.

image