Магазин

Бизарно: Американац троши милионе да би се подмладио - крвљу свог сина

Ексцентрични амерички мултимилионер ових дана изазвао је велику пажњу јавности широм света објавивши да је потенцијално нашао еликсир вечне младости, а тајна његовог изгледа лежи у бизарном третману крвљу сопственог сина!
Бизарно: Американац троши милионе да би се подмладио - крвљу свог сина© Youtube / Bryan Johnson

Контроверзни технолошки могул Брајан Џонсон већ годинама је опседнут младалачким изгледом и проналажењем начина да успори природни процес старења, а ако је судити по његовој последњој објави на друштвеној мрежи Инстаграм, рекло би се да је у томе и успео!

Наиме, светски познати "биохакер", како га многи називају, саопштио је да годишње троши неколико милиона долара само како би ангажовао тим високоспецилајизованих лекара који му помажу у одржавању младоликог тела уз помоћ процеса трансфузије крвне плазме, за коју сматра да зауставља старење и подстиче регенерацију ткива у организму. Овај тим од 30 лекара предвођен је 29-годишњим специјалистом регенеративне медицине, Оливером Золманом, са Универзитета у Кембриџу.

А од сина - крвна плазма

Вест о "еликсиру младости" можда и не би обишла цео свет преко ноћи, да није једног малог детаља који је поделио јавност - Брајан се одлучио да у експеримент укључи и свог сина и оца, након што је у прошлости за исти процес, бирао анонимне, здраве доноре који су пролазили ригорозан процес селекције и били подвргнути разним прегледима.

Са седамнаестогодишњим сином Талмаџом и седамдесетогодишњим оцем Ричардом, Брајан је одлучио да се подвргне процесу трансплантације крвне плазме, у коме би млађани Талмаџ донирао крвну плазму свом оцу Брајану, док би Брајан поновио процес донирајући плазму свом оцу. "Фантастична тројка" за овај корак одабрала је клинику у Даласу, а приликом трансплантације Талмаџу и Брајану извађено је по литар крви, која је касније помоћу специјалне машине "подељена" на течну плазму, еритроците, леукоците и тромбоците. Очевима Брајану и Ричарду затим је убризгана крв њихових синова.

Трансплантација крвне плазме заиста подмлађује

Стручњаци из области хематологије навели су да је ова метода заиста делотворна, а да се Брајан у претходне две године, колико је примењује, успео да своју биолошку старост смањи за више од пет година: сада он има срце 37-годишњака, кожу 28-годишњака, а капацитет плућа и кондицију 18-годишњака. Брајан и његови отац и син први су људи на свету који су се осмелили на овакав радикалан корак - до сада су истраживања била спровођена само на мишевима, а показала су се као веома делотворна.

image