Магазин

"Беж заставице": Најновији тренд у емотивним односима који је поделио интернет

Заборавите чувене "црвене заставице" - за њих сви знају, имали смо и розе и зелене, али тренутно један од најновијих трендова који описује међуљудске односе су "беж заставице". За разлику од црвених или зелених, "беж заставице" нису нужно негативне, али ни позитивне, већ представљају јединствене одлике појединца, његове свакодневне (и можда мало необичне) навике. Зашто су добиле назив по беж боји? Ипак, дефиниција беж заставица је, очигледно, у очима посматрача.
"Беж заставице": Најновији тренд у емотивним односима који је поделио интернет© Pixabay/NoName_13

Делује као да постоји све више "правила" и изазова када је у питању тражење партнера у савременом добу. Најпознатији термин који кружи интернетом већ неко време су "црвене заставице", знаци упозорења, одређено понашање партнера према нама, које не би требало прихватити.

Онда имамо "розе заставице", које представљају потенцијалне несугласице у вези које, ако се убрзо не реше, могу прерасти у проблем. На крају, имамо и "зелене заставице", које представљају све исправне и позитивне ствари у односу између двоје људи.

Најновији тренд су "беж заставице", које могу значити две различите ствари. Прва верзија тренда везана је за представљање особина некога ко нам делује исувише досадно да би био потенцијални партнер. На пример, ако је њихов онлајн дејтинг профил исувише једноличан (фотографије које нису занимљиве, клише љубавни цитати у опису профила, спори и кратки одговори на поруке...).

Пример оваквих "беж заставица" може бити када неко представља типичне, свакодневне активности као своје једине хобије: шетња, испијање кафе, дружење са својим псом... Можда то не значи да су аутоматски досадна особа, али људи углавном више воле да чују узбудљивије одговоре.

"Беж заставица" код особе с којом смо изашли на састанак може бити када нису расположени за причу, нити за тражење заједничких тема за разговор. У неким случајевима "кривац" може бити стидљивост, али када постаје очигледно да друга страна није вољна за другачији разговор или интересантнију активност (како би састанак био успешан), онда је можда време за тражење особе са којом нам је заиста забавно.

Друга верзија тренда је намењена за парове који су у вези. Бројни корисници ТикТока описују "беж заставице" својих партнера, које нису ни "добре", али нису ни "лоше" особине. Углавном су то карактеристике које су јединствене за њиховог партнера, које испрва делују "чудно", али не представљају конкретан проблем у вези. Вероватно је управо због тога тренд добио назив по беж боји, која је веома неутрална.

На пример, један корисник ТикТока је поделио следећу "беж заставицу" своје девојке: "Она увек одбија да обрише старе будилнике које више не користи на телефону. Такође, ако јој треба будилник за тачно девет сати, онда ће навити аларм за девет сати и три минута."

Други корисници су поделили: "'Беж заставица' мог дечка је да ујутру често тврди да те ноћи није спавао, иако знам да је непомично спавао барем пет сати. Увек успева себе да убеди да није спавао уопште," "Када мој дечко чује гласно возило на улици, одмах мора да види шта је у питању. Без обзира на ситуацију, мора да провери који је ауто у питању, да ли је лош или добар, па када га коначно угледа, тек онда може наставити са разговором."

@livwetten#greenscreenvideo and i have now started doing the same thing so i can tell him i saw a cool car #carbf#carboyfriend#beigeflag♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

Према наведеним примерима, очигледно је да су "беж заставице" само безазлене навике и карактеристике које појединац може да има и далеко су мање озбиљне од црвених или розих. За оне који желе емоционални однос и покушавају да упознају нове људе, тражење "беж заставица" које могу указати да веза неће бити узбудљива може бити добар експреримент за следећи састанак.

Они који су у вези могу тражити "беж заставице" код својег партнера, које чак могу бити симпатичне особине које вољену особу чине јединственом. Као и сваки тренд, поготово када су у питању међуљудски односи, не би га требало схватати исувише озбиљно.

 

image