Магазин

Малим променама до великих победа

"Сви можемо да остваримо дуготрајан успех и уживамо у њему. За то су нам потребне само праве навике." - Брендон Берчард
Малим променама до великих победа© unsplash, Brooke Cagle

Свакодневно смо у потрази за рецептом за успех и срећу, не слутећи да малим променама у нашим навикама можемо на једноставан начин учинити наш живот лепшим. И док су неке од њих везане само за појединце, друге практикује већина успешних људи. 

Записујте ствари

Записујте своје жеље, идеје, планове, велике и мале циљеве које желите постићи како на приватном, тако и на пословном плану. Када их прецртате као решене, имаћете савршен осећај испуњености и задовољства, али и мотивисаности да наставите са реализацијом осталих, а тиме ћете свој живот сигурно учинити лепшим.

Нађите време за опуштање

Занимљиво је да је опуштање, било да је у питању јога, медитација или једноставно провођење времена "са самим собом" једна од најчешћих навика успешних људи. Посветите сат времена током дана себи, и видећете промену у вашем расположењу.

Будите се раније

Рано устајање не само да је навика која доноси више времена, већ и осећај контроле над животом. Чак и ако нисте од оних људи који воле јутра, потрудите се да устанете макар 15 минута раније, а то време искористите за било шта што вам се свиђа - попијте кафу, доручкујте, направите фризуру или испланирајте остатак дана.

Читајте више

Кажу да човек који пуно чита живи хиљаду живота. Читајући књижевна дела, уронићете у животе главних јунака, чиме ћете постати богатији за многа животна искуства, спознати грешке и овладати сазнањима која је неко оставио трагом слова на папиру.

Проводите више времена са породицом и пријатељима

Иако сте овај савет сигурно чули безброј пута, научно је доказано да провођење времена са блиским људима оплемењује ваш живот. Изложба коју већ дуго прижељкујете да посетите или ресторан који вас већ неко време мами гастрономским специјалитетима, идеална су прилика да окупите људе које волите и поделите са њима незаборавне тренутке.

image
VV inauguration
banner