Магазин

Торба као део тела

Саставни део овог аксесоара је онај који је носи - то јест, његова рука. Баленсијага одбацује традиционалне ручке у дизајну ове велике торбе
Торба као део тела© TikTok/violetgrace_

Без нападних детаља и текстура, оно што чини ову ташну несвакидашњом је велика ''рукавица'' на спољашњој страни, која замењује класичне ручке. 

Поред чипс торбице, модна кућа Баленсијага је представила још један интересантнан дизајн велике торбе, коју је неколико модела носило на ревији. Начин представљања ове колекције привлачи пажњу на друштвеним мрежама - иновативна писта, мрачна атмосфера, као и ови занимљиви аксесоари. Захваљујући оваквом креативном приступу, Баленсијагин ''Блатњави шоу'' са париског Фешн вика је и даље велика тема у свету моде.  

Овакав ексцентричан комад је привукао пажњу на друштвеним мрежама а мишљења су подељена. Многи сматрају да је овакав аксесоар непрактичан и блесав, док други говоре да је оваква једноставна, али ефектна идеја сасвим иде уз ову модну кућу. Баленсијага је позната по експериментисању, најчешће без званичних објашњења креација. Ово нам, као посматрачима, дозвољава да изнесемо своја мишљења и закључке о значењу и поруци коју овакав дизајн може да пренесе.

Главне теме ове ревије, која потпуно одбацује гламур, су дистопија и футуризам. Тако може и да се посматра ова велика торба – да ли ће мода, у буквалном смислу, постати физички наставак човека? Да ли ће практичност и спајање тела са одевним комадима преовладати над потребом за ''лепим'' дизајном?  

Иако немамо одговоре на ова питања, анализирање или уживање у креативним идејама је део забаве у модном свету.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner