Магазин

Уље рузмарина - савезник у борби против опадања косе

Уље рузмарина поседује невероватне храњиве састојке који подстичу циркулацију, успоравају појаву седих власи и хидрирају теме главе, чиме се смањује појава перути, показала су бројна исраживања. О његовим чудотворним дејствима брује чак и друштвене мреже.
Уље рузмарина - савезник у борби против опадања косе© pixabay/Monfocus

Одлично је за танку, беживотну косу, као и косу која је склона машћењу. Због високе концентрације витамина Б групе, витамина Ц, витамина А, гвожђа, фолне киселине, мангана, као и својих противупалних и антибактеријских својстава, рузмарин је један од најбољих савезника у борби против слабе косе која опада.

Његова лековита дејства не само да умањују запаљенске процесе на кожи, већ и хидрирају власиште и подстичу регулисање лучења себума, што омогућује несметан раст косе.

Постоји неколико начина за коришћење рузмариновог уља, а ми вам доносимо рецепте са којима сигурно нећете погрешити!

За сјајну и меку косу која расте "као из воде"

За блиставо сјајну и меку косу која се неће мрсити на крајевима и која ће расти "као из воде", довољно је да у једну шољу прокуване воде додате једну супену кашику листова рузмарина (уколико немате, можете додати 15 капи уља рузмарина) и оставите да се охлади до собне температуре. Процеђену течност можете пресути у бочицу са распршивачем и користити је као регенератор након прања.

Топли третман за бржи опоравак косе

Топлим третманом за регенерацију, подарићете вашој коси негу која ни по чему не уступа место салонској, а све што вам је потребно можете пронаћи у свом дому. Рецепт је више него једноставан, а све састојке можете пронаћи у кући.

Бујна и здрава коса сан је сваке жене, а поред редовног одржавања, уља на бази природних састојака попут рузмарина, као и правилна нега, могу помоћи у постизању жељених резултата.

image