Магазин

Ватсап уводи посебну АИ функцију

Многе компаније и апликације постепено уводе АИ, како би унапредиле услуге које нуде. Једна од њих је и популарна "Метина" апликација за дописивање, Ватсап, у којој ће се ускоро моћи користити најновија опција помоћу вештачке интелигенције.
Ватсап уводи посебну АИ функцију© Pixabay/Webster2703

Корисници апликације ће ускоро моћи да испробају најновијe функцију, која многима може учинити дописивање забавнијим. Ажурурање апликације за Андроид доноси алатку која, помоћу вештачке интелигенције, може генерисати налепнице по жељи корисника.

Једним кликом на дугме за "стикере"(налепнице) се појављује опција "Креирај" и тада се отвара посебна тастатура, на којој се уносе идеје за специфичну налепницу коју желимо да направимо и искористимо. Принцип функционише као класично генерисање АИ слике, није потребна посебна вештина коришћења мобилног телефона или знање дизајна.

Функција је тренутно доступна ограниченом броју корисника, који тестирају ново ажуруање, али кроз неколико недеља би требало да сви корисници апликације могу да испробавају нову алатку.

"АИ стикери се генеришу коришћењем технолгије коју нуди "Мета". Важно је напоменути да је лако препознати када је коришћена ова функција, што значи да ће корисници моћи препознати када је стикер генерисан коришћењм вештачке интелигенције," пише на официјалном сајту Ватсапа.

Ватсап није прва апликација која уводи АИ функције - Снепчет, још једна популарна апликација за дописивање, представила је опцију "Мој АИ" четбот у фебруару, која омогућава дописивање са сопственим АИ "пријатељем".

Поред тога, "Метин" Инстаграм наводно планира да уведе и сопственог АИ робота за дописивање. Иако још увек не постоје званична обавештења о оваквој функцији, Инстаграм Четбот ће наводно нудити око тридесет "личности" са којима се корисници могу дописивати.

Што се тиче Ватсапа, увођење Аи стикера може бити врста "упознавања" са АИ технологијом у свету дигиталне комуникације и можда се у будућности чак може очекивати и посебан "Ватсап Четбот".

image