Магазин

"Не волим музику Тејлор Свифт": Балде због погрешног одговора остао без титуле "Златног дечка"

У борби за титулу "Златног дечка" Алехандру Балдеу, младом левом беку Барселоне и шпанске репрезентације, "главе је дошао" стари интервју у коме је рекао како му се музика Тејлор Свифт ни мало не допада. Након што се снимак проширио друштвеним мрежама, обожаваоци популарне певачице су "узели ствар у своје руке" и са лидерске позиције Балдеа "оборили" на друго место дословно преко ноћи.
"Не волим музику Тејлор Свифт":  Балде због погрешног одговора остао без титуле  "Златног дечка"© Canva / alexandraivankovich

Већ двадесет година италијански часопис Тутоспорт организује гласање и доделу награда за најбољег младог фудбалера на свету, а ласкава титула "Златног дечка" ове године исклизнула је из руку Алехандра Балдеа због "кикса" од пре пар месеци.

Освета се сервира хладна

Наиме, фудбалер Барселоне је у мају у кратком интервјуу за једну телевизију изјавио да "не воли музику Тејлор Свифт", а његова изјава је у то време прошла скоро незапажено. Међутим, у периоду гласања за "Златног дечка", снимак је некако дошао до "Свифтоваца", односно обожавалаца Тејлор Свифт, који су одмах схватили да је ово савршена прилика да се освете, и то тако што ће младом играчу "одузети" титулу која му је малтене већ била у рукама.

Удружени, "Свифтовци" су масовно почели да улазе на портал часописа Тутоспорт и гласају за другорангираног кандидата, Енглеза Џада Белингема, који игра у дресу Реала. Шта мислите, шта се десило? За само седам минута, за Белингема је гласало преко 100.000 људи, а везни фудбалер Реал Мадрида и репрезентације Енглеске је преотео прво место од Балдеа.

Гласање трајало још неколико дана, али Балде није имао шансе

Гласање на порталу италијанског спортског часописа из Торина трајало је још неколико дана, а након невероватног преокрета у коме је Балде са првог места са 43 посто гласова пао на друго са само 8 посто, а Белингем са 30 процената "полетео" на 89, стање се делимично искристалисало. Након обуставе гласања, Енглез је однео убедљиву победу са 49,5 посто гласова, док је Балде остао на другом месту са 27,5 посто. Треће место припало је Џарелу Хату из Ајакса који је добио 8,7 посто гласова.

На листи фудбалера за које је публика могла гласати нашли су се и млади и талентовани српски играчи Стефан Лековић, Петар Ратков и Вељко Илић.

image