Магазин

Објављене су номинације за Греми наградe

"Добар је осећај знати да се тежак рад исплатио", рекла је певачица Бијонсе поводом овогодишњих рекордних девет номинација за награду Греми.
Објављене су номинације за Греми наградeGetty © Frank Micelotta

По броју номинација прате је репер Кендрик Ламар са осам, и певачица Адел, која је номинована у седам категорија. У категорији Песма године, поред Адел и Бијонсе, номиновани су и Гејл Стив, Лејси, Хари Стајлс, Лизо и Тејлор Свифт.

За албум године номиновани су АББА, Адел, Бијонсе, Кендрик Ламар, Лизо, Хари Стајлс, Бад Буни, Колдплеј, Мери Џеј Блајџ и Бренди Карлајл.

У категорији "Најбољи музички видео", између осталих, се такмиче Адел, Кендрик Ламар, Хари Стајлс и Тејлор Свифт.

Квин Би, како зову популарну певачицу Бијонсе, налази се на првом месту по броју укупних номинација Греми за једног уметника, а  са њом је и њен супруг Џеј Зи. Укупно имају по 88 номинација.

Пратећи новонастале трендове у музици, ове године Греми награде ће бити додељене у пет нових категорија: тестописац године (некласични), најбољи алтернативни музички наступ, најбољи амерички перформанс, најбоља музика за видео игре и друге интерактивне медије, најбољи албум поезије изговорене речи.

Свечана 65. додела награда Греми за изузетне доприносе у музици и дискографији, коју додељује америчка академија за дискографску уметност, биће одржана 5. фебруара у Лос Анђелесу.

image