Магазин

Брижит Макрон: Чекала сам 10 година да се венчам са Емануелом

Супруга француског председника Брижит Макрон изјавила је да је 10 година чекала да се венча са Емануелом Макроном и да је одложила њихово венчање због своје деце.
Брижит Макрон: Чекала сам 10 година да се венчам са Емануелом© AP/Sebastien Nogier

Брижит Макрон је одложила брак са будућим француским председником за деценију јер се плашила да би животи њено троје деце били уништени озваничавањем њене везе са дечаком њихових година, пренео је британски лист "Тајмс".

Брижит (70), бивша професорка глуме Емануела Макрона (45) открила је детаље њихове романсе у учионици у интервјуу за часопис "Пари Мач", као и детаље свог живота као прве даме од 2017. године.

Макрон је имао 15 година када се заљубио у Брижит Озијер, 40-годишњу удату жену чија је кћерка Лоранс била његова другарица у католичкој школи Провиданс у Амијену, на северу Француске. Брижит је постепено подлегла његовим чарима и афера је изазвала скандал у провинцијском граду Пикарди.

Макронови родитељи, обоје лекари, послали су га у Париз да настави школовање, али он је наставио да одржава контакт са Брижит.

"Глава ми је била у хаосу", рекла је она и додала да је обузео "ураган" када јој је преминуо отац. "Емануел је морао да оде у Париз. Рекла сам себи да ће се заљубити у некога његових година. Није се догодило", нагласила је она. Одустала је од предавања глуме, али је предавала француски и латински језик.

"Једина препрека су била моја деца. Чекала сам да им не уништим животе. То је трајало 10 година... Можете замислити шта су слушали" казала је Брижит.

Међутим, како је навела, није желела да пропусти свој живот.
"Не знам како би моји родитељи, који су били узор верности и доброг образовања, реаговали на наш брак", рекла је она.

Брижит је казала да су се њена старија браћа и сестре шалили на рачун трачева тако што су говорили да отац гледа са неба "Пари Мач".

Развела се од свог супруга банкара Андре-Луја Озијера, 2006. године и удала се за Макрона 2007. године, када је он био млади државни службеник.
Њен син сада има 48 година, три године је старији од њеног другог мужа, а њене ћерке имају 46 и 39 година.
Озијер никада није дао интервју и умро је 2019. године.

Емануел и Брижит воде миран живот, она припрема председнику доручак, а понекад и вечеру, чекајући да се врати кући са посла између 22 и 23 часова. 

Док њен супруг проводи дан концентришући се на политичка питања, прва дама Француске ради на образовању одраслих у добротворне сврхе. Каже да је научила да издржи критике које носи јавни посао, а међу њима и оне које се односе на грешке приликом одабира гардеробе.

Говорећи о страним лидерима, Брижит се похвално изјаснила о британском краљу и краљици, које је угостила током државне посете у септембру. 

Када је дошао краљевски пар, како је навела, била је забринута, међутим, Камила је изашла из аута и пољубила је, а краљ Чарлс је, како је истакла, веома култивисан и забаван.

Меланија Трамп, која је посетила Јелисејску палату 2017. са својим супругом, бившим председником САД Доналдом Трампом, била је веома слатка, рекла је Брижит Макрон.
"Али она чврсто држи свог мужа. Када за вечером куцне на сат, њен муж схвата да је време да устане и оде. Он се покорава. Она има јаку личност", нагласила је Брижит.

image