Магазин

Воцап уводи "самоуништавајуће" гласовне поруке које нестају након једног слушања

Познато нам је да на многим апликацијама за дописивање можемо да користимо опцију за слање поруке, видео клипова или слика које одмах нестану након отварања, а Воцап је ову функцију сада проширио и на гласовне поруке. Осим што је ова опција корисна када желимо да делимо веома приватне информације, постепено може и да промени мишљење оних који не воле да слушају гласовне поруке.
Воцап уводи "самоуништавајуће" гласовне поруке које нестају након једног слушања© Freepik/Storyset

Нова функција ће корисницима омогућити да шаљу гласовне поруке које ће саговорник моћи да преслуша само један пут, након чега ће се порука аутоматски избрисати. Поред тога, чак иако корисник не преслуша гласовну поруку, она ће сама нестати у року од 14 дана, што је сјајна вест за оне који не желе да им садржај из апликација за дописивање заузима превише меморије у телефону.

Нова функција је добар избор када делимо приватне информације, које не бисмо желели да остану забележене у чету, а људи већину гласовних порука преслушају само једном до два пута, тако да њихов нестанак не представља проблем.

Осим што су практичне и штеде меморију, могу бити добре и за оне које не воле или једноставно не могу да се навикну на овај савремени "воки-токи стил" комуникације. Гласовне поруке које одмах нестану могу навести саговорника да их пажљиво послуша, јер би се у њима вероватно преносиле важне информације, што постепено може променити негативни став о овој врсти размене порука.

Ова функција ће бити доступна у наредних неколико дана и корисници ће моћи да је активирају када кликну на иконицу катанца приликом снимања поруке.

Ипак, важно је напоменути да, иако је ово безбеднија опција од класичног слања гласовних порука, морамо да будемо пажљиви када шаљемо приватне информације које неко може злоупотребити. Сигурно је да ће порука нестати након једног слушања, али друга страна увек може да пресними овај звук током првог отварања, тако да је најбоље да се не ослањамо на апликације за дописивање када желимо потпуну приватност.

image